Connect with us

Huis & Tuin

Studentenwoning goedkoop inrichten

Als student die uit huis gaat moet je erg goed je financiën kunnen regelen. Zelfstandig kunnen leven in een eigen appartement is een leuke uitdaging maar brengt ook verantwoording mee. Zo moet je je eigen appartement inrichten en moet je maandelijks rond kunnen komen. Uiteraard moet je ook het dagelijkse huishouden zelf doen en daar op voorbereid zijn.

Je studentenwoning inrichten

Een studentenwoning inrichten hoeft niet heel duur te zijn, maar gaat toch wel wat geld kosten. Ook als je alles bij goedkope meubelzaken koopt zal je uiteindelijk veel uitgeven. Daarom is het ook een goed idee om op de veiling rond te kijken voor meubelen en om ook bij de kringloop te kijken of je wat tegenkomt. Veel studenten hebben vaak niet zo’n trek om bij de kringloop langs te gaan. Ze zijn namelijk de luxe gewend van het ouderlijk huis. In dat geval is rondkijken op de veiling wel zeker de moeite waard en kan je mooie klassieke meubelen vinden voor een prijs die zelfs een student kan uitgeven.

Een moderne inrichting

Een moderne inrichting die niet teveel kost kan bijvoorbeeld voorzien zijn van zitzakken in de woonkamer, meubelen van de veiling, gecombineerd met o.a. lampen, bestek en servies van IKEA. Een goedkope moderne inrichting stel je samen vanuit verschillende plekken en winkels. Zelfs op marktplaats kan je vast nuttige dingen tegenkomen die je kan gebruiken. Een huis inrichten hoeft dus niet schrikbarend veel te kosten als je goed weet te combineren en veel verschillende kanalen een kans geeft.

Meubelen overnemen van studenten

Als je vrienden hebt die bijna student af zijn kan je misschien meubelen overnemen als zij gaan verhuizen. Vaak kan je de gehele inboedel voor een prikje krijgen. Je hebt dan niet de mooiste en de nieuwste meubelen, maar wel alles om een start te maken. Dit behoord tot één van de meest goedkope oplossingen die je hebt. Vooral als je onvoorbereid uit huis gaat, kan dit de meest voor de hand liggende oplossing zijn.

Een nieuw huis? Zo maak je je woonkamer volledig eigen

Wonen

Een woonkamer persoonlijk inrichten

Huis & Tuin

Foto op Hout, milieuvriendelijk en beter

Huis & Tuin

Advertisement