Connect with us

Winkelen

Waar je op moet letten bij de aanschaf van nieuwe sportkleding

Tijdens het sporten is het fijn dat je je zo comfortabel mogelijk voelt. Te losse of juist te strakke kleding kan irritaties veroorzaken, waardoor je van de eigenlijke activiteit afgeleid wordt. Maar ook de schoenen verdienen aandacht wanneer je deze gaat aanschaffen. Schoenen die niet genoeg ondersteuning bieden kunnen leiden tot lichamelijke klachten. Dit wil je het liefst voorkomen. Zorg er dus voor dat je de juiste kleding aanschaft voor de sport die je beoefent. Tussen de verschillende sporten kunnen namelijk behoorlijke verschillen zitten in de kleding. Waar moet je op letten?

De soort activiteit

Allereerst is het belangrijk om stil te staan bij het soort activiteit die je beoefent. Wanneer je het liefst een blokje om gaat, al wandelend, dan maakt de kleding die je draagt niet zoveel uit. De schoenen zijn hierbij echter wel belangrijk. Naarmate de sport intensiever wordt, moet je meer rekening houden met de kleding. Tijdens fitnessoefeningen wil je het liefst zo min mogelijk om het lijf hebben. Losse kleding kan enkel in de weg hangen tijdens het liften. Voor de hardlopers is het belangrijk om gestroomlijnde en ademende kleding aan te schaffen die eveneens vocht opneemt en afvoert.

Voor een goede opname en afvoer van zweet, is het belangrijk op het materiaal van de sportkleding te letten. Kies voor kleding gemaakt van polyester en vermijd kleding van katoen. Katoen neemt zweet op, maar voert het vervolgens niet af en blijft het vasthouden. Kleding gemaakt van polyester is vaak resistent tegen zweet, laat de huid ademen, droogt snel en is soepel om je zo fijn mogelijk te kunnen laten bewegen. Hierbij maakt het niet uit of je gaat voor een duurder merk, of merkloze kleding. Zolang je vrij kunt bewegen en geen last ervaart van je kleding is het goed.

Ga voor ondersteundende schoenen

Goede schoenen zijn misschien wel het allerbelangrijkste onderdeel van een sportoutfit. Je voeten ondersteunen immers de rest van je lichaam en vangen de schokken tijdens het hardlopen op. Kies voor sportschoenen die goede ondersteuning bieden, schokken opvangen en ademen. Kies dus geen schoenen gemaakt met katoen; deze kunnen uiteindelijk vervelende geurtjes veroorzaken doordat het zweet in het materiaal blijft zitten. Natuurlijk heb je ook sporten, zoals golf, waarbij de kleding vooral stijlvol moeten zijn. Maar vergis je niet; ook bij de aanschaf van golfschoenen is het belangrijk om te letten op de functies zoals grip en waterdichtheid.

Sportbh’s voor vrouwen

Naast dat sportschoenen goede ondersteuning moeten bieden, moeten vrouwen op nog enkele andere zaken letten. Het is voor een vrouw altijd handig om een sportbh aan te schaffen. Deze bieden meer ondersteuning dan normale beugelbh’s. Vooral tijdens het sporten is het belangrijk om voor goede ondersteuning voor de borsten te zorgen. Het kan erg pijnlijk zijn als de borsten steeds op en neer bewegen tijdens het sporten. Kies vooral voor tijdens het hardlopen een sportbh die goede ondersteuning biedt, tijdens de yoga is het minder belangrijk aangezien er minder heftige bewegingen worden gemaakt.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dragen ze in 2015 nog steeds Uggs?

Mode

Wil je geholpen worden? Draag dan hakken!

Gezondheid & Welzijn

Verschillende soorten enkellaarsjes

Mode

Advertisement