Connect with us

Winkelen

Welke kerstmarkten moet je bezocht hebben?

Eén van de leukste dingen aan de kerstperiode is natuurlijk het bezoek aan een leuke kerstmarkt. Er zijn er veel te vinden in binnen- en buitenland. Wanneer je de kerst echt helemaal in je op wilt nemen, dan moet je gewoon een gezellige markt bezoeken. De aankleding, de gezelligheid en de lekkere hapjes en drankjes zorgen voor de fijnste beleving die je maar wensen kan. Ben je iemand die graag de kerstmarkten bezoekt? Dan hebben wij een paar tips voor je voor leuke markten waar je geweest moet zijn.

De kerstmarkt van Brussel

Veel Nederlanders zullen het eerst naar Duitsland kijken wanneer ze op zoek gaan naar een leuke kerstmarkt in het buitenland. Dat is echter nergens voor nodig, want je kan ook een leuke tijd hebben wanneer je naar België gaat. Om precies te zijn moet je dan naar Brussel. Daar vind je Winter Wonders. Het leuke is dat dit meer dan een kerstmarkt is. Er is ook van alles te beleven op het gebied van entertainment. Dat maakt het ook direct leuk voor het hele gezin. Zelfs de gezinsleden die niet van kerstmarkten houden, kunnen zich hier vermaken op een goede manier.

De kerstmarkt van Straatsburg

Heb je de tijd om rond de kerstperiode een paar dagen ertussenuit te gaan? Dan is het een aanrader om een paar dagen Straatsburg te boeken. Deze stad staat erom bekend het ultieme kerstgevoel weer te geven. En dat zie je dan weer het allerbest terug op de kerstmarkt. Die markt staat er dan ook letterlijk al eeuwen. Voor zover bekend begon deze traditie al in de zestiende eeuw. Wel is het zo dat deze door de jaren heen is gemoderniseerd. Daardoor past hij dus ook heel goed bij de huidige tijd. Al kan je er wel ook nog allerlei ambachtelijke zaken terugvinden.

De kerstmarkt van Dresden

Natuurlijk moet er ook een kerstmarkt in Duitsland op deze must see lijst. Dan kan je het best naar die van Dresden gaan. Deze markt in het oosten van het land, is al sinds 1434 jaarlijks vaste prik. Het is één van de oudste kerstmarkten op de wereld. Deze markt staat vooral bekend om zijn stollen. Dit is het Duitse kerstbrood waarop ook onze Nederlandse kerststol is gebaseerd. Daarnaast vind je er allerlei leuke kerstitems voor de versiering van je huis. Die zijn allemaal ook nog eens handgemaakt en van hout.

De kerstmarkt van Boedapest

Het is ook leuk om eens wat verder van huis naar de kerstmarkten te gaan kijken. In dat geval kan je er goed aan doen om eens een keer voor de kerstmarkt in Boedapest te kiezen. Dit is een bijzondere plek omdat je er van alles kan vinden wat je op de bekende plekken niet vindt. Het gaat niet alleen om de handgemaakte kerstitems. Ook de Hongaarse hapjes en drankjes die bij kerst horen zijn meer dan de moeite waard om eens een keer uit te proberen. Het is bovendien leuk om eens te zien hoe dit eraan toegaat in andere landen waar je minder snel naartoe zou gaan.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisement