Connect with us

Winkelen

Waar verpak jij je producten in als webshop?

noppenfolie in een doos

Een van de eerste keuzes die je moet maken als je van plan bent om een webshop te starten heeft betrekking op de logistieke processen. Je moet immers je producten gaan verpakken en versturen op het moment dat er bestellingen worden geplaatst. Je hebt hier verschillende keuzemogelijkheden in. Alle opties hebben zo hun voor en nadelen. In dit artikel nemen we de meest gekozen opties met je door.

 

Luchtkussen enveloppen voor extra bescherming van je verzending

 

Veel webshops kiezen ervoor om hun goederen in luchtkussen enveloppen te versturen. Deze keuze is goed te onderbouwen. De bekende bubbeltjes enveloppen of noppenfolie enveloppen zijn licht van gewicht en bieden een optimale bescherming. De kussen folie aan de binnenzijde van de enveloppe hebben immers een schokbestendige functie. Dit maakt een luchtkussen enveloppe een prima optie om fragiele producten te beschermen. Een andere reden om te kiezen voor luchtkussen enveloppen is het lichte gewicht. Hierdoor doe je uiteraard een besparing op de verzendkosten. Het is goed om te weten dat een luchtkussen enveloppe is gemaakt van wit kraftpapier. De binnenzijde van de enveloppe is eenvoudig verwijderbaar zodat het afval eenvoudig gescheiden kan worden.

 

Brievenbusdoosje als alternatief?

 

Een brievenbusdoosje wordt vaak als alternatief genoemd voor een luchtkussen enveloppe. Deze verpakking is zeker geschikt om kleine en platte verzendingen te versturen. Het voordeel is dat de geadresseerde niet thuis hoeft te blijven omdat het doosje (zoals aangegeven) in de brievenbus past. De brievenbuszending mag immers niet groter zijn dan 380 x 265 x 32 mm. Het grote voordeel van het gebruik van een brievenbusdoosje is dat er geen opvulmateriaal nodig is, iets wat vaak wel nodig is bij het gebruik van verzenddozen.

 

Wanneer een verzenddoos gebruiken?

 

Ga je als webshop wat grotere producten versturen? Dan zit je al snel aan het gebruik van verzenddozen vast. Verzenddozen worden gemaakt van golfkarton. Dit celstof product biedt voldoende stevigheid en is relatief licht van gewicht. Verzenddozen zijn in diverse maatvoeringen verkrijgbaar maar uit de praktijk blijkt al snel dat veel producten in een relatief grote verzenddoos worden verpakt. Dit is niet alleen minder praktisch maar hierdoor ontstaat ook een noodzaak om de verzenddoos op te vullen. Hiermee wordt voorkomen dat de verzending in de doos gaat verschuiven en kan beschadigen. Materialen als opvulchips en opvulpapier worden veelvuldig gebruikt als opvulmateriaal maar noppenfolie is vaak veel praktischer. Noppenfolie biedt immers de beschermende waarde zoals we ook het geval is bij luchtkussen enveloppen.

 

Voordelen gebruik van verzendzakken

 

Webshops die kleding verkopen maken vaak gebruik van verzendzakken. Deze dikke sterke zakken zorgen dat de kleding niet alleen luchtdicht maar ook vuil- en vochtvrij verpakt kan worden. Daarnaast zijn de betere kledingzakken voorzien van een keefstrip om de zak goed af te kunnen sluiten. Verzendzakken met een dubbele sluiting kunnen praktisch zijn als de mogelijkheid wordt geboden om de kleding in dezelfde zak retour te zenden. Tot slot is het goed te weten dat de verzendzakken desgewenst bedrukt kunnen worden met een logo van de webshop maar dit is uiteraard ook het geval bij de andere genoemde opties waarin je jouw producten kunt verpakken. Op deze manier vormt je verpakkingsmateriaal ook meteen je visitekaartje.

 

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Advertisement