Connect with us

Winkelen

Welk mobiel abonnement past bij jou?

vrouw met telefoon

Tegenwoordig heb je veel verschillende keuzes als het gaat om mobiele abonnementen. De meest voorkomende is natuurlijk het abonnement met een nieuwe smartphone, maar daarnaast kun je ook nog kiezen voor een Sim Only, een Prepaid of een zakelijk abonnement. Alleen, welke past er het beste bij jou? Je leest er meer over in dit artikel.

Kiezen voor een Sim Only

Kiezen voor een Sim Only is de meest verstandige keuze wanneer je smartphone eigenlijk nog in topconditie is en je daarnaast maandelijks niet veel geld kwijt wil zijn aan een abonnement. Wanneer je kiest voor een Sim Only gebruik je namelijk de telefoon die je nu al hebt, en betaal je dus alleen voor het abonnement. Dit abonnement kun je vervolgens zelf samenstellen. Heb je bijvoorbeeld weinig internet nodig omdat je thuis toch op de Wifi zit, maar heb je wel veel belminuten nodig? Dan is dit zeker mogelijk. Je kunt hierbij kiezen voor een looptijd van 2 jaar, maar kan er ook voor kiezen dat hij maandelijks opzegbaar is. Mocht je dan in de toekomst toch een nieuwe smartphone met bijbehorend abonnement willen, dan is dit eenvoudig te regelen. Het is dan verstandig om de diverse prijzen online te vergelijken aangezien hier behoorlijk wat verschil in kan zitten.

Een abonnement met smartphone

Heb je daarentegen toch liever de nieuwste smartphone, dan kan dat uiteraard ook. Deze zou je los kunnen kopen met een Sim Only of Prepaid kaart, maar de meeste mensen kiezen voor een smartphone in combinatie met een abonnement. Ook bij deze abonnementsvorm kun je weer kiezen aan het aantal MB’s internet en het aantal belminuten. Wel moet je er rekening mee houden dat je, naast de maandelijkse kosten voor je abonnement, ook voor je telefoon betaald. Hoe nieuwer de smartphone, hoe meer je per maand zal moeten betalen. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je nog een extra bedrag bij moet betalen voor de telefoon.

Een Prepaid kaart aanschaffen

Bij een Prepaid kaart moet je zelf telkens belminuten en internet MB’s op je telefoon zetten, wat bij een Sim Only of gewoon abonnement natuurlijk niet hoeft. Een Prepaid kaart is vooral ideaal voor bijvoorbeeld een tweede telefoon die je niet vaak gebruikt, of de telefoon van je kind. Doordat je zelf internet en belminuten erop moet zetten kun je hierbij ook nooit buiten je bundel gaan. Het nadeel hierbij is alleen wel dat, als je in de problemen zit en je beltegoed is op, je ook echt niemand kan bereiken tenzij je in de buurt van Wifi bent.

Kiezen voor een zakelijk abonnement

Heb je een tweede telefoon nodig voor je werk, dan zou je dit prima op kunnen lossen met een oude smartphone in combinatie met een Sim Only abonnement of Prepaid kaart. Maar dan moet je uiteraard wel een tweede telefoon hebben liggen. Is dit niet het geval, dan zou je ook kunnen kiezen voor een zakelijk abonnement. Dit werkt hetzelfde als een gewoon abonnement, met een smartphone naar keuze.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisement