Connect with us

Financieel

Eigen kleding verkopen, hoe begin ik?

Tegenwoordig is het helemaal een trend om eigen kleding te verkopen om zo bij te dragen aan een duurzame wereld. Veel kledingstukken die je namelijk zelf niet meer draagt, kunnen wel een tweede leven gebruiken en hoeven niet meteen weggegooid te worden of naar de kledingbak te gaan. Er zijn tegenwoordig genoeg manieren om nog wat te verdienen met de kleding die stof ligt te happen in jouw eigen kast. Wil je weten hoe je dit het beste kan doen? Lees dan even verder!

Vriendinnenavond!

Een van de makkelijkste manieren om van oude nieuwe kleding af te komen, is om eens een kledingruil te organiseren met een vriendinnen- of vriendengroep. Hierdoor kan je iedereen vragen om goede kleding mee te nemen die ze nooit meer aan hebben, je kan dit vervolgens met elkaar ruilen. Wellicht dat iemand anders dat item namelijk wel ontzettend leuk vindt en er wel raad mee weet. Slim om dit eens te proberen, er zitten verder namelijk ook niet echt kosten aan verbonden. En terwijl je wat doet met je eigen kleding, heb je ook nog eens een hele gezellige middag of avond!

Verkoop het online

Tegenwoordig zie je steeds meer verschillende websites of apps opkomen waar je kleding zou kunnen verkopen. Zo kan dat natuurlijk via Marktplaats, al wordt daar vaak niet veel op gekeken. Ook zou je dit op de marketplace van Facebook kunnen zetten; hier kijken wel veel mensen op en is de kans ook groot dat je het snel kwijt bent. Je hebt ook groepen op facebook die kleding aan elkaar verkopen. Op deze manier kost het eigenlijk niks, een advertentie plaatsen is gratis en je kan ook enkel in groepen gaan van bijvoorbeeld jouw dorp of stad. Zo bespaar je ook nog eens op de verzendkosten. Erg handig!

Daarnaast heb je ook een app genaamd Vinted, hier kan je je kleding op zetten. Het voordeel is dat je de maat, het merk, maar ook de staat van de kleding kan aangeven. Dit kan van nieuw, naaar zo goed als nieuw, naar gebruikt. Zo weten mensen ook wat ze kunnen verwachten. Deze app is heel handig om dingen op te zetten, maar ook om kleding van te kopen. Hier komt nog een soort verzekering bij op; dat zijn de kosten die je afstaat aan de app zelf. Dit zijn kosten voor de koper van het product, dus niet voor jou als verkoper. Ook moet de koper dan nog wel de verzendkosten betalen.

Een nadeel hiervan voor jou als verkoper is dan dus dat je het pakketje naar het pakketpunt moet brengen nadat je het zorgvuldig hebt ingepakt en een label op hebt geplakt. Voordeel hiervan is wel dat het bereik groot is; iemand aan de andere kant van het land kan jouw item ook komen. Wanneer je dus mooie items hierop zetten, is de kans groot dat je deze snel verkoopt.
Wil je tips waar je op moet letten wanneer je gaat shoppen op online marktplaatsen? Lees dan dit artikel!

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisement