Connect with us

Winkelen

Welk sporthorloge past het beste bij jou?

Ben je iemand die veel sport en zich in de sport naar keuze graag wil verbeteren? Of ben je simpelweg op zoek naar een manier om je te motiveren meer te gaan bewegen of af te vallen? Dan is een sporthorloge de perfecte uitkomst. Er zijn verschillende sporthorloges verkrijgbaar, elk met een verschillend aantal functies. Denk bijvoorbeeld aan een hartslagmeter of ingebouwde GPS. Daarnaast zijn er nog vele andere apps, waarmee je alles uit je work-out kunt halen. Welk sporthorloge past nu het beste bij jou? Waar moet je precies op letten bij de aanschaf van een sporthorloge?

De soort activiteit

Ten eerste is het belangrijk om de soort activiteit die je wil gaan uitvoeren, in gedachten te houden. Er zijn sporthorloges die waterdicht zijn; ideaal voor tijdens het zwemmen. Mocht je liever op het land willen sporten, dan zijn er volop andere sporthorloges verkrijgbaar die je op de hoogte houden van het aantal gelopen kilometers tijdens het hardlopen. Wanneer je simpelweg naar motivatie zoekt om meer te bewegen, dan zijn er ook simpelere sporthorloges verkrijgbaar met een stappenteller. Deze houdt bij hoeveel stappen je zet gedurende de dag, tijdens alles wat je doet. Een goede motivatie dus!

Sporthorloges met hartslagmeter

De meeste sporthorloges van de bekendere merken zijn uitgerust met een hartslagmeter. Deze houdt je hartslag bij gedurende de periodes van rust, maar ook tijdens het sporten. Dit is handig om bij te houden als je bijvoorbeeld je conditie wil verbeteren. Met sommige sporthorloges, zoals de Fitbit Charge 3, kun je aan de hand van je hartslag ook de Vo2max bijhouden. Dit is de maximale zuurstofopname per minuut en geeft hiermee een indicatie van jouw conditie. Hoe hoger de Vo2max, hoe beter je conditie is.

Ingebouwde GPS

Wanneer je de hoeveelheid gelopen, gezwommen of gefietste kilometers wil bijhouden, is een sporthorloge met een ingebouwde GPS ideaal. Er zijn ook sporthorloges die dit via een connectie met de smartphone kunnen bijhouden, maar het is natuurlijk altijd fijner als je tijdens het sporten zo min mogelijk bij je draagt. Kies dus voor een sporthorloge met een ingebouwde GPS. Deze beschikken vaak ook over een muziekfunctie. Zo kun je, zonder je telefoon mee te hoeven zeulen, hardlopen terwijl het sporthorloge de kilometers bijhoudt en jij lekker muziek kunt luisteren. Hiervoor heb je wel oordopjes voorzien van een bluetooth-functie nodig.

Overige apps

Wanneer je voor een iets duurder sporthorloge gaat, kun je naast de standaard functies van het horloge kiezen uit enkele andere apps. Op deze manier kun je jouw sporthorloge zo persoonlijk maken als je wil. Draag je jouw sporthorloge ook als je niet aan het sporten bent? Dan kun je ervoor kiezen om je horloge te linken aan je bankpassen. Op deze manier kun je met jouw sporthorloge in de meeste winkels contactloos betalen. Er zijn ook horloges waarmee je meldingen op je mobiel, op je sporthorloge kunt ontvangen, en korte berichtjes terug kunt sturen.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De liefde online vinden op een datingsite

Gezondheid & Welzijn

Advertisement