Connect with us

Winkelen

Winkelketen Primark

Online shoppen, is helaas nog niet mogelijk bij Primark, maar een bezoek aan de Primark zelf is ook meer dan de moeite waard. De grootste Primark-winkel vind je in de Market Street in Manchester. Deze winkel heeft een oppervlak van maar liefst 9.300 m2. Deze gigantische winkel is uitgebreid waarbij nog een oppervlakte 4.600 m2 aan de winkel is bijgevoegd.
Sinds 2006 zijn er ook Primark-winkels buiten Ierland – waar het allemaal begon – en Groot-Brittannië. De eerste winkel werd geopend in mei 2006 in Madrid, Spanje. De eerste winkel in Nederland ging in 2008 open in Rotterdam. In 2009 gingen er ook winkels in Portugal, Duitsland en België open.
Medio oktober 2013 zal Primark een filiaal in Zoetermeer openen. Gevolgd door Eindhoven in december 2013, waar Primark de grootste Nederlandse vestiging opent, en begin 2014 komt er een Primark in Nijmegen. Primark heeft de ambitie om in Nederland naar circa 25 winkels te groeien. Naast de genoemde vestigingen worden er op korte termijn mogelijk ook in onder meer Groningen, Breda en Den Bosch. Deze panden zijn nu nog van Bijenkorf, maar worden waarschijnlijk overgenomen door Primark.
Online shop
Sinds juni 2013 heeft Primark in Engeland een overeenkomst met de grote online winkel ASOS. Een klein deel van Primark collectie is dus nu online verkrijgbaar via deze winkel. Dit is echter alleen nog maar voor de Engelse klanten. Waarschijnlijk willen ze kijken of dit aanslaat en of dit allemaal naar wens verloopt. Ze hebben de collectie inmiddels al een klein beetje uitgebreid, dus het ziet er goed uit.

Advertisement