Connect with us

Werk & Vacatures

Vertaalbureau

Wat is een vertaalbureau?
Een vertaalbureau is een bedrijf dat documenten en/of andere zaken vertaalt, een vertaalbureau hoort alle benodigde papieren te hebben om deze vertalingen uit te voeren. Niet alle vertaalbureau voldoen aan deze eisen, het is dan ook niet aan te raden om vertaalbureaus in te zetten die niet aan de eisen voldoen. Een voorbeeld van een bureau die aan alle eisen voldoen is translationkings.nl.
Wat voor eisen worden er aan een vertaalbureau gesteld?
Om vertalingen te produceren die in andere landen en door instanties geaccepteerd worden moet een vertaalbureau met be√ędigde vertalers werken. Zo een vertaler mag volgens de Nederlandse wet vertalingen uitvoeren en deze vertalingen worden dan ook in andere landen geaccepteerd. Dit zegt meestal niet zoveel over de vertaalbureau zelf. Om ook vertaalbureaus aan minimale criteria te aten voldoen zijn er certificaten door door NEN uitgegeven worden en zijn er branche organisaties in het leven geroepen. Deze laatste 2 zijn geen vereiste maar wel aan te raden.
Wildgroei aan vertaalbureaus
Er is momenteel een wildgroei aan vertaalbureaus, daarom is het aan te raden om alleen zaken te doen met vertaalbureaus die in het bezit zijn van benodigde papieren en certificaten, zo ben je er zeker van dat je documenten met zorg worden behandelt en alle andere relevante zaken in acht worden genomen.
 
 

Advertisement