Connect with us

MKB & Industrie

Heftruckcertificaat halen? Bekijk Blom opleidingen

Heftruckcertificaat halen bij Blom opleidingen

Wanneer je werkt met een heftruck, is het niet verplicht om een heftruckcertificaat te bezitten. Alle heftruckchauffeurs zijn wel wettelijk verplicht om instructies op te kunnen volgen. Het probleem is echter dat niet precies vermeld wordt hoe deze instructies eruit moeten zien. Kortom, een heftruckcertificaat is niet verplicht, maar instructies moeten wel voldoende gegeven worden. Uiteindelijk is je werkgever hoofdverantwoordelijk voor het opleidingsniveau van de heftruckchauffeur. Veel werkgevers kiezen er dan ook voor om heftruckchauffeurs een opfrissing te geven. Denk hierbij aan een heftruck herhalingscursus. Heftruckcertificaten en heftruck herhalingscursussen kun je bij Blom opleidingen volgen. Bekijk de website van Blom opleidingen voor de beste heftruckopleidingen.

Heftruckcertificaat niet verplicht maar wel gewenst

Zoals eerder aangegeven is een heftruckcertificaat niet verplicht, maar voor je eigen veiligheid en dat van anderen wel gewenst. Een werkgever is samen met personeel verantwoordelijk voor de veiligheid binnen het bedrijf. Wanneer er een ongeval gebeurt, moet een werkgever aankunnen tonen dat er deskundig te werk is gegaan. Wanneer dit niet het geval is, kunnen er boetes uitgeschreven worden voor de hoofd verantwoorde. Wanneer je aankunt tonen dat je in het bezit bent van een heftruckcertificaat, is het makkelijker om te zeggen dat je deskundig werkt. Hierdoor zul je minder snel ongelukken en boetes veroorzaken.

Welke soorten heftruckcursussen geeft Blom opleidingen?

Zoals eerder aangegeven geeft Blom opleidingen verschillende heftruckopleidingen. Je kunt denken aan:

  • Een basisopleiding
    Deze cursus is bedoelt voor mensen die totaal geen ervaring met een heftruck hebben. De opleidingsduur bedraagt 2 lange dagen van 07:30 tot 16:00 uur. Aan het eind van de basisopleiding zijn alle cursisten instaat om veilig en verantwoord heftruck te rijden.
  • Heftruck zelfstudie theorie
    Deze cursus is bedoelt voor mensen die een heftruck kunnen besturen en over enige ervaring beschikken. Deze mensen kunnen zelf hun theorie leren. Hierdoor kunnen ze een heftruckcertificaat behalen, waardoor ze aan de eisen van de Arbo-wet en verzekeraars voldoen.
  • Een herhalingscursus
    Deze cursus is bedoelt voor mensen die al in het bezit zijn van een heftruckcertificaat. Meestal zijn de certificaten van deze personen verlopen.

Advertisement