Connect with us

Vakantie & Toerisme

Een weekend onthaasten kan ook in een sfeervol vakantiehuis in Zuid-Limburg

Een weekend je laten verwennen in een luxe hotel met sauna, spa’s en bubbelbaden kan heel goed in Zuid-Limburg. Er zijn diverse wellness-arrangementen, zoals de combinatie van een hotel met een bezoek aan Thermae 2000 te Valkenburg met warm bronwater. Zo is er bijvoorbeeld ook een beauty arrangement, waarbij u zich heerlijk laat masseren of een gezichtbehandeling kunt ondergaan.  Zo heeft ook het hotel Gulpenerland in Gulpen zijn verwenweekend met spa en sauna. Maar in datzelfde Gulpen kun je ook wat minder luxe prima onthaasten in het comfortabel vakantiehuis bij de open haard: het Mergelhuis voor 6 personen. Je bent vrij om te gaan en te staan waar je wilt en kunt zelf de weekendprogramma maken. Vanuit het Mergelhuis, waar je ’s zomers heerlijk in de eigen privé tuin kunt berbecueen, kun je vele activiteiten ondernemen en bezienswaardigheden opzoeken.
Gulpen: het hart van het Heuvelland
Gasten waarderen het Mergelhuis om zijn ruimte (een ruime woonkamer met de open haard), de sfeervolle inrichting met fraaie kunst aan de muur en het uitzicht op de Gulpener berg. Maar ook om zijn ligging. Het ligt vlak bij het centrum van Gulpen. Je doet je boodschappen lopend bij de Plus of de Aldi. En als je een gezellig avondje wilt uit eten, kun je in Gulpen het restaurant kiezen dat bij je voorkeur en je portemonnee past. Er zijn eenvoudige, maar goede eetcafés, zoals Brouwerswapen, De Kroon, Os Heem, De Zwarte Ruiter, grand café Neubourg, allemaal aan of bij de Markt in Gulpen. Maar er zijn ook de betere restaurants, zoals gasterij De Poort, restaurant Miró van het hierboven genoemde hotel Gulpenerland en…  Les Jumeaux, het restaurant van – inderdaad – de tweeling koks, die na hun loopbaan bij de betere keukens van Limburg besloten om zelf samen een restaurant te starten: beslist eens gaan eten. Super lekkere streekgerechten. En voor wie echt sjiek en gastronomisch wil eten, is er het restaurant Het Atelier.
Sportief onthaasten
Je kunt natuurlijk oom ontspannen door je es flink in te spannen. Vanuit het Mergelhuis kun je eindeloze wandelingen en fietstochten ondernemen. In gulpen kun je mountainbikes en elektrische fietsen huren. Voor liefhebbers van zwemmen is er het subtropisch zwemparadijs in Gulpen: Mosaqua. Voor de wintersporters is er de indoor skipiste van SnowWorld in Landgraaf, 20 minuten rijden. Voor golfers is er de keuze uit meerdere golfbanen, van groot (Gulpen-Wittem) tot klein (Eys).
 

Een vakantiehuis van Bonferia: altijd goed!

Vakantie & Toerisme

Vakwerk- en mergelbouw; het Zuid-Limburgse Mergelhuis in Gulpen combineert ze

Vakantie & Toerisme

Golfen aan de Costa Blanca

Vakantie & Toerisme

Advertisement