Connect with us

Vakantie & Toerisme

Golfen aan de Costa Blanca

JAVEA ALTEA MORAIRA COSTA BLANCA GOLFEN  MICASAS VAKANTIEHUIZEN
Druk is het nooit echt op de Spaanse golfbanen. Vaak is het huren van een buggy bijna een vereiste, vele banen zijn heuvelachtig en door het warme klimaat is lopen niet echt een optie. In Spanje is de service vaak hoog en de service is voor een groot deel afgestemd op Britse toeristen. In tegenstelling tot de lokale bevolking wordt op golfclubs vaak prima Engels gesproken. Dit maakt golfen in Spanje natuurlijk erg prettig.
Op de site Golfbanen aan de Costa Blanca (in het engels) worden van Oliva in het noorden tot Torrevieja in het zuiden de ongeveer 20 golfbanen langs de Costa Blanca goed beschreven. Er zijn banen bij die zijn ontworpen door bekende golfers zoals Severiano Ballesteros, Jose Maria Olazabal of Jack Nicklaus, soms met luxe resorts, hotels of met de mogelijkheid van permanente bewoning.
De grote variatie in de moeilijkheidsgraad van de banen geeft elke speler de kans om een lekker balletje te slaan. Real de Faula tegen de bergen bij Benidorm is een van de bekendste aan de Costa Blanca. Club de Golf Alenda, iets ten westen van Alicante is zeer uitdagend en de moeite waard om een keer gespeeld te hebben.
Nicklaus liet 1 miljoen m3 grond verzetten om Benidorm zijn golfbaan te geven. Het resultaat is om te watertanden. Een aanwinst voor de streek, mooi gelegen tussen de grillige bergen en de bizarre Skyline van Benidorm. Golf Villaitana Poniente, de naast Levante gelegen par 62 golfbaan, is ook een juweeltje.
In de buurt van Jávea zijn maar liefst 5 golfclubs : Club de golf Oliva Nova, La Sella Golf, Club de golf Don Cayo, Club de Golf Ifach, Club de golf Javea.
Oliva Nova Golf is een zeer toegankelijke, maar technische golfbaan, ontworpen door grootmeester Ballesteros. De golfbaan is geheel vlak, maar boordevol waterhindernissen (15 holes!) en doglegs.
Het Golf Resort Marriott La Sella ligt direct aan de fraaie 27 holes La Sella golfbaan en met het gezellige Dénia om de hoek. U krijgt zeer veel comfort tegen een buitengewoon aantrekkelijke prijs in dit smaakvolle golfhotel. Het is gelegen tegen de flank van de imposante berg Montgo. Dankzij de aantrekkelijke bouwstijl hangt er in het hotel en rond het zwembad een intieme sfeer. Bij Dénia vindt u ook mooiste zand- en kiezelstranden van de Costa Blanca en binnen 15 minuten bent u in het bergachtige ongerepte binnenland.
Don Cayo is een leuke uitdagende 9-holes baan met veel variatie. De baan wordt wel eens beschouwd als één van de beste van de Costa Blanca. U treft steeds een vriendelijke ontvangst en je wordt aan de receptie zelfs in het nederlands geholpen.
De golfclub Ifach ligt op slechts 2 km afstand van de baai van Moraira, tussen Bensia en Teulade in de provincie Alicante. Op verscheidene gaten een panoramisch uitzicht opent naar de zee. Inderdaad, de 9 holes zijn kort, maar vanwege de hellingen toch uitdagend.
Alle clubs liggen op slechts enkele kilometers rijden van onze selectie huizen. Een ideale verblijfplaats vindt u op MICASAS

Op vakantie in eigen land: enkele tips om goedkoop te genieten

Vakantie & Toerisme

Bijzondere vakantiebestemmingen voor 2020 Bijzondere vakantiebestemmingen voor 2020

Bijzondere vakantiebestemmingen voor 2020

Vakantie & Toerisme

Dit zijn de leukste tips bij een bezoek aan Neder-Oostenrijk

Vakantie & Toerisme

Advertisement