Connect with us

Vakantie & Toerisme

Korting met het openbaar vervoer

Er zijn verschillende mogelijkheden om korting te krijgen wanneer je van plan bent om met het openbaar vervoer te reizen. Vaak zijn er verschillende acties of evenementen waar speciale (goedkopere) tarieven gelden. In dit artikel worden enkele mogelijkheden besproken hoe er met korting in het openbaar vervoer gereisd kan worden.
Daluren
Een van de mogelijkheden die er zijn is het reizen in daluren. Bijvoorbeeld bij de NS is het mogelijk om een abonnement af te sluiten. Bijvoorbeeld bij het Dal vrij abonnement krijg je de mogelijkheid om gratis te reizen in de dal uren. Een andere mogelijkheid is het Dal voordeel abonnement. Bij dit abonnement krijg je de mogelijkheid om in daluren met 40% korting te reizen. Hiernaast zijn er nog andere verschillende abonnementen waardoor je bijvoorbeeld gratis of met korting kan reizen in daluren. Bijvoorbeeld voor kinderen gelden er ook vaak andere tarieven. Naast daluren zijn er nog andere mogelijkheden voor ov korting.
Dagkaarten
Naast het nemen van een abonnement op het ov vervoer in de daluren, is het mogelijk om een dagkaart te nemen. Een van de mogelijkheden is het aanschaffen van een dagkaart. Voor een vast bedrag kan je een dagkaart kopen waarmee je door heel Nederland kan reizen. Op dit moment is er bij de Blokker een voorjaar actie. Voor € 15,50 kan je een dagkaart kopen en kan je tussen 14 april en 13 juli een dag gratis door Nederland reizen (deze kaart geld helaas niet op 26 april). Naast de Blokker zijn er veelal ook bij de Albert Hein en Kruitvat vergelijkbare acties.
Reizen in combinatie met culturele bezichtigingen
Een andere manier om korting te krijgen is het reizen in combinatie met culturele bezichtigingen. In sommige gevallen worden tickets naar een festival of evenement met een mogelijkheid verkocht in combinatie met een reis via het openbaar vervoer. Hierdoor is het kaartje zelf een stuk goedkoper of kan de ritprijs met de toegangsprijs worden verrekend.

Openluchtmuseum Arnhem

Hobby

Advertisement