Connect with us

Vakantie & Toerisme

Een dagje Amsterdam en Parkeren in Amsterdam

In de hoofdstad Amsterdam is natuurlijk veel te doen. Het is leuk om een dagje weg te gaan en eens wat te zien in Amsterdam. Vaak staat het wel op de planning maar gebeurd het niet. In dit artikel staan wat leuke dingen beschreven die je zou kunnen doen in Amsterdam. Ook wordt er aandacht besteedt aan het parkeren in Amsterdam.

Rondvaart in Amsterdam

Amsterdam ligt vol met grachten. Het is daarom natuurlijk leuk om Amsterdam eens vanaf het water te bekijken. Zo zie je andere dingen die je met de fiets of te voet nooit had gezien. Daarbij wordt er verteld welke historische plekken Amsterdam herbergt. Denk aan  Grachtenpanden uit de Gouden Eeuw, De Westerkerk en het Anne Frankhuis. Je ziet ze allemaal voorbijkomen terwijl je ontspannen op de boot zit.

Maak een fietstocht met of zonder Gids door Amsterdam!

Met een fiets zijn alle leuke bezienswaardigheden te ontdekken op de fiets in Amsterdam. Daarbij kan je natuurlijk een fiets huren. Van bijvoorbeeld de Beurs van Berlage vertelt een gids uitvoerig over de stad en laat de mooie plekjes zien waar je anders nooit was gekomen. Ook drink je een bakje koffie in een echt Amsterdams café. Ook kan in plaats van fietsen, solex rijden in Amsterdam. Naast fietsen is ook lopen met de gids mogelijk.

De Heineken Experience!

Heineken is één van Nederlandse grootste multinationals. Heineken kent zijn oorsprong in Amsterdam en daarom is er een heuse toertocht te doen door het ‘museum’ van Heineken. De voormalige Heineken-brouwerij in Amsterdam is omgetoverd tot een Experience. Het is geen echt museum maar een interactieve tour door de wereld van Heineken. Deze beleving wordt door bijna 600.000 mensen bezocht. Na de tour is er natuurlijk tijd voor het drinken van het lekkerste biertje.

Parkeren Amsterdam

Er zijn natuurlijk nog tal van andere mogelijkheden om te doen in Amsterdam. Als je naar Amsterdam wil komen kan dit natuurlijk met het openbaar vervoer. Hiervoor zijn verschillende dagkaarten beschikbaar. Ook is het mogelijk om met de auto te komen en te parkeren in Amsterdam. Parkeren in Amsterdam is namelijk vrij gemakkelijk. Er zijn verschillende parkeergarages en je bent altijd mobiel in Amsterdam. Zeker als je verschillende dingen wil zien die wat verder uit elkaar liggen is Parkeren in Amsterdam een goede optie.

Advertisement