Connect with us

Vakantie & Toerisme

Dit zijn de leukste tips bij een bezoek aan Neder-Oostenrijk

Bij het bedenken van een nieuwe vakantiebestemming is het altijd weer de vraag: wat wil je? Heb je zin in zon, zee en strand of ga je liever cultuursnuiven? Houd je van stevige wandelingen of rust je het liefste uit? Een land waarmee je alle kanten op kunt is Oostenrijk, en dan vooral het oosten van dit land. Oké, het opzoeken van de zee wordt lastig, maar voor alle andere vakantietypes is dit land een aanrader. Bovendien ligt het niet ver van Nederland en ben je er altijd binnen een dag. Wij vertellen je de leukste tips wanneer je Neder-Oostenrijk een bezoek brengt.

Wenen: het cultuurhistorisch hoogtepunt

Je kunt er niet omheen: wie aan Oostenrijk denkt, denkt aan Wenen. Deze prachtige, historische stad is een bezoekje meer dan waard. Niet alleen voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur is hier voldoende te bekijken, ook kun je je hart ophalen in één van de Konditoreien. Hier vind je vitrines vol met zoete lekkernijen en kun je je hart ophalen met een lekker kopje koffie. Uiteraard is Schönbrunn, het welbekende paleis waarin Sisi eens rondliep, het bekijken waard. Zelfs als je niet voor een tour door het paleis zelf gaat zijn de tuinen een prachtige plek om te verblijven.

De abdij van Melk: een bijzonder bezoek

Op een uurtje van Wenen ligt het stadje Melk, waarvan de abdij veel bezoekers trekt. En niet voor niets, want het is een lust voor oog. Doordat dit klooster hooggelegen is kun je het al van een afstand zien liggen. Dit imposante bouwwerk is een museum op zich, met diverse soorten kunst. Kies voor een tour met gids of ga op eigen houtje de verschillende zalen door. Tegen het einde van de rondgang bezoek je de bibliotheek en kloosterkerk, waar je je ogen uit kunt kijken. Prachtige oude boeken met de mooiste omslagen en een kerk waar het aan pracht en praal niet ontbreekt.

Een authentieke Oostenrijkse ervaring in een Heurigen

Voor een echt authentieke Oostenrijkse ervaring schuif je aan bij een Heurigen: een wijnboer waar je lokale spijzen kunt nuttigen. Grote kans dat je, naast een plaatselijk gemaakte wijn, een groot bord met diverse vlees- en kaassoorten voorgezet krijgt. Hier komen Oostenrijkers om samen te eten en de dag af te sluiten. Wanneer je door een wijngebied als de Wachauvallei rijdt kom je er geregeld eentje tegen. Schuif aan en laat je verrassen. Oh, en drink je liever geen alcohol? Ga voor één van de sappen, gecombineerd met Spa Rood. Heerlijk fris!

Bezoek een prachtige wijnvallei

Oostenrijk staat bekend om de wijnen die er vandaan komen. De eerder genoemde Wachauvallei is een bezoekje meer dan waard. Niet alleen om een plaatselijke wijnboer te steunen, maar ook om te genieten van de omgeving. Door de aanwezigheid van de rivier de Wachau is de vallei groen en de aanwezige hoogteverschillen creëren een prachtig spel. Het is dan ook heerlijk om door dit gebied een wandeling te maken en de vallei van hoger gelegen plekken te bekijken. Ben je op zoek naar een vakantiebestemming iets dichterbij? Lees dit artikel, over met de trein naar Londen reizen.

 

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op vakantie in eigen land: enkele tips om goedkoop te genieten

Vakantie & Toerisme

Bijzondere vakantiebestemmingen voor 2020 Bijzondere vakantiebestemmingen voor 2020

Bijzondere vakantiebestemmingen voor 2020

Vakantie & Toerisme

Bus huren voor een extra leuke excursie

Auto

Advertisement