Connect with us

Vakantie & Toerisme

De melkkoe van Schiphol

In 2014 heeft Schiphol 55 miljoen passagiers vervoerd en elke dag vertrekken en landen er dan ook honderden vluchten op Schiphol. De prijs voor een vliegticket is niet gering en de omzet die Schiphol genereert uit deze vluchten is enorm.
Desondanks zijn de vluchten van en naar Schiphol slechts verantwoordelijk voor een klein deel van de totale winst van Schiphol. Winkelen is al lucratiever, maar ook dat voert de omzet-ranglijst niet aan. Parkeren is de grote melkkoe van Schiphol.
In 2014 heeft het parkeren de luchthaven ongeveer 100 miljoen euro opgeleverd. Met een stijging van 5% ten opzichte van 2013 was dat een record. RTV Noord-Holland is in oktober dit jaar in dit onderwerp gedoken. Uit hun bevindingen blijkt dat Schiphol een dure luchthaven is om te parkeren. Op Schiphol kostte een week parkeren dit jaar gemiddeld €79,90. Brussel was het duurst, met €89,-, maar in vergelijking met Eindhoven (€55,-) en het Duitse Munster Osnabrück (€27,-) lijkt parkeren op Schiphol extreem prijzig.

Geld besparen

Gelukkig zijn deze prijzen niet onopgemerkt gebleven. Er is in de afgelopen jaren rondom Schiphol veel extra parkeeraanbod door andere partijen gekomen en er zijn inmiddels hele handige prijsvergelijkingssites. Op die manier kun je van tevoren makkelijk uitpluizen welke aanbieders de goedkoopste zijn. Bovendien filteren deze sites de onbetrouwbare partijen eruit, zodat je zeker weet dat je auto veilig staat geparkeerd als je lekker met je cocktail op het strand zit, of op je latten de berg afgaat.

247parkerenschiphol.nl

Ik heb zelf dit jaar een hele positieve ervaring gehad met 247parkerenschiphol.nl. Ook deze site filtert van tevoren alle onbetrouwbare partijen eruit. Alle parkeeraanbieders op hun site zijn dus goed. Vervolgens kun je op hun site gemakkelijk zien welke van deze aanbieders de goedkoopste is voor jouw vakantie. Iedereen die binnenkort op vakantie gaat en wil parkeren bij Schiphol zou ik dan ook zeker aanraden om even een kijkje te nemen op 247parkerenschiphol.nl.

Parkeren vlakbij Schiphol is goedkoper

Vakantie & Toerisme

Advertisement