Connect with us

Sport & Recreatie

Wees een Viking in Valheim

Iedereen weet wel wie de Vikingen waren. Brute rovers uit Scandinavië, die op boten langs de kust gingen om dorpen te plunderen. Daarnaast hadden ze een erg uitgebreid geloof, met verschillende goden zoals Thor en Odin. Nu kun jij de wereld ontdekken als een Viking, in het nieuwe spel Valheim. Maar wat is Valheim precies voor een spel en wat moet ik er precies doen?

Ontdek en overheers

Valheim speelt zich af in een willekeurig gegenereerde wereld, vol bossen, weilanden en grote stukken open zee. Jij als Viking begint in het midden van de wereld met je tocht. Langzaam moet je spullen verzamelen om gereedschappen en wapens te kunnen maken, zodat je het in de wereld kan overleven. Bouw een huis voor onderdak en om de nachten makkelijk te overleven. Door de wereld te ontdekken en verschillende materialen te vinden leer je steeds meer, betere wapens en gereedschappen te maken, die het overleven makkelijker maken. Maar pas wel op, want monsters uit de Noorse mythologie lopen rond in de wereld om jouw te verslaan.

Versla grote beesten

Naast de monsters, zoals trollen, die door de wereld lopen, zijn er ook grote beesten om te verslaan. Oude, machtige beesten uit de mythologie, zoals een reusachtige boomman, of een woeste draak, kun je vinden en uitdagen in de wereld. Door deze beesten te verslaan ontgrendel je een deel van hun krachten, die jij dan zelf kunt gebruiken om de wereld verder te ontdekken. Elk monster dat je verslaat brengt je dichter bij het uiteindelijke doel; jouw waardigheid bewijzen in de ogen van Odin, de machtigste god van de Vikingen.

Vecht alleen of met vrienden

Valheim kun je alleen spelen. Zo kun je zelf de wereld maken en in je eentje het spel verslaan. Natuurlijk waren Vikingen vroeger niet alleen en jij hoeft dat ook niet te zijn. Je kunt het spel ook met vrienden spelen. Zo kun je gemakkelijk je wereld delen met vrienden en met tot wel 10 man samen het spel tegelijk spelen. Zo kun je samen een dorp bouwen, monsters verslaan en met grote schepen de wereld verkennen. Samen is het spel een stuk makkelijker, omdat je elkaar kunt helpen, maar je kunt ook natuurlijk tegen elkaar spelen.

Speel het spel hoe jij wil

Valheim heeft veel verschillende wapens en speelstijlen. Zo kun je je verstoppen en monsters van achter aanvallen met korte messen, of juist van een afstand neerschieten met pijl en boog. Wil je liever met een grote bijl je tegenstanders verslaan, dan kan dat natuurlijk ook. Hoe meer je wapens gebruikt, des te beter je wordt in die wapenklasse. Ontwikkel jouw favoriete speelstijl, hoe jij dat wil!

Als je een ander spel wil spelen waarin je een grote wereld kunt ontdekken en mooie dingen bouwen, lees dan dit artikel over het spel Minecraft, een open wereld vol blokken waar je van kunt maken wat je wil.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisement