Connect with us

Sport & Recreatie

Bloons Tower Defense

We kennen het gevoel allemaal wel. Je zit ergens te wachten, maar hebt even niks te doen. Zonder toegang tot wifi, of misschien met een gelimiteerde databundel, kun je niet zomaar een serietje overal kijken. Wat je wel kan doen is een spelletje spelen en welk spelletje is dan leuker dan Bloons Tower Defense? Een leuk, uitdagend spel dat je ook zonder internet kan spelen; Bloons Tower Defense is het allemaal. Maar wat voor spelletje is het precies?

Apen tegen ballonnen

Bloons Tower Defense is een spel waarin je apen met dartpijlen gebruikt om de invasie van ballonnen tegen te gaan. De bedoeling is om alle ballonnen die in rondes voorbij komen kapot te prikken. Dit doe je door apen neer te zetten op je bord. De ballonnen volgen een route over dat bord heen waar jij je apen naast kan zetten. Deze apen kunnen dan dartpijlen gooien om de ballonnen kapot te prikken. Er zijn veel verschillende ballonnen, elke een stukje steviger dan de andere, sommige met camouflage, andere met een metalen pantser. Elke ronde komen er meer en sterkere ballonnen tevoorschijn, maar leveren ze ook meer geld op. Met meer geld kun je meer apen neer zetten, om de nieuwe ballonnenhordes tegen te gaan. Zodra de ballonnen de hele route hebben afgelegd verlies je levens, tot dat je geen levens meer over hebt en je verliest.

Kies je apenleger

Natuurlijk is er niet maar één soort aap die je kunt inzetten. Bloons Tower Defense heeft tientallen verschillende apen die je in kunt zetten. Van gewone apen  die dartpijltjes gooien, tot kanonnen, piratenschepen en zelfs vliegtuigen. Er zijn vier categorieën waar de apen in vallen. Je hebt gewone apen, die zelf de dartpijlen gooien. Je hebt militaire apen, die wapens zoals kanonnen en vliegtuigen gebruiken. Ook zijn er magische apen. Deze apen gebruiken magie zoals bliksem en vuur om de ballonnen te vernietigen. Als laatste is er nog een ondersteunende groep apen. Deze apen kunnen zelf niet zo goed ballonnen kapot prikken, maar ze kunnen wel zorgen dat je andere apen het beter doen. Zo kun je veel verschillende strategieën bedenken om de ballonnen te verslaan en het spel te winnen.

Uren speelplezier

Bloons Tower Defense heeft tientallen verschillende kaarten waar je op kunt spelen. Zo zijn er routes die door het water gaan, waardoor je dus je apen die op het water geplaatst kunnen worden moet gebruiken. Ook zijn er veel verschillende speelmodes, zoals dat je maar één enkele categorie mag gebruiken, of dat de ballonnen de route van achter naar voren vliegen. Als je dus even niks hebt om te doen, is Bloons Tower Defense een erg leuk spelletje dat je zomaar even kunt spelen. Moet je stoppen tijdens het spelen? Dan slaat het spel gewoon op waar je gebleven bent en kun je de volgende keer weer verder gaan.

Heb je nou een keer even tijd om iets te doen en heb je wel meer zin om een serie te kijken? Probeer dan eens Crunchyroll, de Netflix voor anime series. Lees er meer over in dit artikel.

 

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Advertisement