Connect with us

Sport & Recreatie

Wat moet je weten over de elektrische step

Wat moet je weten over de elektrische step

De elektrische step is aan een grote opmars in de steden bezig. De e-step, zoals deze ook wel wordt genoemd, biedt vele mogelijkheden. Het is alleen wel heel belangrijk dat je goed weet hoe je ermee om moet gaan. Het lijkt namelijk alsof je heel hard gaat. Daarom is het dus ook zaak om er goede controle over te hebben. Is dat het geval? Dan is het een hele gemakkelijke manier om in drukke steden van plek naar plek te reizen. Let op de volgende zaken als je er één koopt.

Het juiste model kiezen

Er zijn verschillende soorten elektrische steps op de markt te vinden. Het hangt af van het soort persoon dat je bent en het soort tochtjes dat je maakt welke voor jou het meest geschikt is. In grote lijnen kies je tussen de modellen met zadel en de modellen zonder zadel. Een zadel biedt natuurlijk wat extra comfort als je een wat langer ritje maakt. Ook wanneer je slecht ter been bent of een blessure hebt, kan dit een goed idee zijn. Een model zonder zadel geeft je echter wat meer gevoel wanneer je de step gebruikt.

Waar mag je rijden?

Het is ook belangrijk dat je goed oplet waar je rijdt met je elektrische step. Het gaat best hard, dus je zou wel graag de weg op willen ermee. Dat is wel een probleem, want dat mag in de meeste gevallen niet. Enkele e-steps mogen wel de weg op. Het is dus belangrijk dat je al bij aanschaf goed kijkt of dit nu wel of niet mag. Wanneer je een step hebt waar dit niet meer geoorloofd is, dan kan het zelfs zo zijn dat het je een flinke boete oplevert. Dat wil je natuurlijk het liefst gewoon voorkomen, dus rijd dan gewoon op het fietspad.

Het gemak van de step

Het is ook belangrijk om naar het gebruiksgemak van de elektrische step te kijken. Dat je er gemakkelijk mee kan rijden en overal tussendoor kan is wel duidelijk. Het gaat juist om de momenten dat je er niet mee rijdt. Kan je bijvoorbeeld de step gemakkelijk ergens stallen? Wanneer je zo min mogelijk ruimte in wilt nemen, dan kan het een goed idee zijn om voor een opvouwbaar model te kiezen. Die kan je namelijk nog beter opruimen. Bovendien neemt deze bijvoorbeeld in de trein of bus ook geen onnodige ruimte in.

Helemaal op maat

Wanneer je een elektrische step gaat kopen, dan doe je dat bij voorkeur bij een specialist. Wat is hier het voordeel van? Het is bijvoorbeeld fijn dat je de step helemaal op maat kan laten afstellen. Denk dan bijvoorbeeld aan de hoogte van het stuur. Dit is net zo belangrijk als het afstellen van een fiets. Je wilt wel de controle houden. Dan is het dus ook belangrijk dat je er comfortabel mee de weg op kan. Bovendien is dit ook beter voor je rug, nek en schouders. Dat is ook van belang.

 

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisement