Connect with us

Sport & Recreatie

Ontdek je creativiteit in blokvorm: Minecraft

Minecraft is een van de meest populaire spellen verkrijgbaar tegenwoordig. Zowel op de telefoon, de iPad, de computer of natuurlijk de Xbox of Playstation, Minecraft is overal te spelen. Zelfs op sites zoals YouTube ontkom je er niet aan. Het is dus zeker te zien dat het een erg bekend spel is. Maar wat is Minecraft nou eigenlijk en wat kun je in het spel doen? Als het zo populair is zal er vast wel veel te doen zijn toch? Dat is het zeker, en lees hier waarom!

Ontdek eindeloze werelden

Elke keer als je een nieuw spel begint in Minecraft krijg je een unieke wereld, vol met torenhoge bergen en diepe oceanen. Verken deze wilde gebieden zelf of met vrienden online. Beklim bomen in de jungles, verzamel materialen en maak een hutje om ’s nachts te schuilen. Vanuit je hut kun je meer blokken verzamelen en grote huizen bouwen. Wil je een kasteel bouwen op een hoge berg? Zoek een mooie plek en begin met bouwen. Wil je liever een heel dorp maken aan het water? Ook dat kan natuurlijk. Minecraft laat de speler volledig los in hun creativiteit. Het heeft zelfs een spelmodus volledig gefocust op bouwen met alle blokken in het spel, dus je hoeft ze niet eerst te verzamelen.

Vecht om te overleven

Maar Minecraft is niet alleen maar bouwen. ’s Nachts komen er monsters zoals skeletten en zombies tevoorschijn met maar één doel: jou aanvallen. Je moet jezelf dan verdedigen tegen deze monsters en zorgen dat ze jouw huis en spullen niet vernietigen. Naast monsters moet je natuurlijk ook op je levens en je honger letten. Als je te veel klappen moet incasseren of te lang zonder eten gaat, overleef je het ook niet. Eten verkrijgen kun je doen door wilde dieren te jagen, zoals schapen en koeien, of door gewassen te verbouwen. Je moet zelf de grotten in gaan om materialen te verzamelen, om beter gereedschap en wapens te maken. Zodra je sterk genoeg bent, kun je de ‘Onderwereld’ in gaan en forten in de lava trotseren, en als je echt de beste spullen hebt kun je naar ‘Het Einde’ reizen. Daar vliegt een draak, bewaakt door een toren met kristallen die hem in leven houden. Vernietig de kristallen en dood de draak, want dan heb je het spel verslagen!

Samen het spel spelen

Maar buiten zelf het spel spelen zijn er ook altijd online mogelijkheden. Zo zijn er duizenden servers waar je minigames kunt spelen, zoals tikkertje en spellen zoals de Hongerspelen, naar de bekende films en boeken. Ook zijn er heel veel grote servers waar je gewoon zelf kunt spelen zoals je alleen zou doen, maar dan met vrienden, maar ook vijanden. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus start het spel op en ga op ontdekkingsreis in de gigantische wereld van Minecraft!

Denk je niet online te kunnen spelen door je internet verbinding, lees dan hier meer over sneller internet!

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisement