Connect with us

Sport & Recreatie

Welke series helpen je de koude winter door?

Het bingen van series is een nationale hobby geworden. Met de koudste weken in lange tijd op komst, is het misschien ook wel heel aantrekkelijk om eens op zoek te gaan naar enkele nieuwe series die je aan de buis gekluisterd houden. Wanneer je geen zin hebt om naar buiten te gaan en je al je andere verplichtingen achter de rug hebt, dan is dit de perfecte manier om de tijd door te brengen. We zullen je op een aantal ideeën brengen, zodat je er zelf verder ook niet te veel naar op zoek hoeft te gaan. Wel zo gemakkelijk, toch?

True Detective: Night Country op HBO Max

HBO is alweer een tijdje terug in Nederland. Dat is voor de echte serieliefhebber natuurlijk goed nieuws, want de streamingsdienst staat al sinds het DV-tijdperk bekend om zijn sterke series. Denk nog maar eens terug aan klassiekers als The Sopranos en The Wire. Tot die klassieke reeksen behoort inmiddels ook True Detective. Het vierde seizoen van deze serie is alweer aanstaande. Zoals elke seizoen weer met een geheel nieuwe cast. In dit seizoen is de hoofdrol weggelegd voor Jodie Foster. Ook andere grote sterren maken hun opwachting.

De nieuwe Walking Dead

The Walking Dead mag dan afgelopen zijn, maar het verhaal is nog lang niet klaar. Zoals gebruikelijk is tegenwoordig, gaat de serie verder in een aantal spin-offs. Eén daarvan die momenteel hoge ogen gooit is The Walking Dead: The Ones Who Live. De serie moet nog een thuis krijgen in Nederland, maar je kan er zeker van zijn dat je op korte termijn gewoon naar de avonturen van alle bekende personages kan kijken, om te zien hoe het nu eigenlijk verder gaat sinds het spetterende slot van de originele serie. Bovendien komt er nog meer in andere spin-offs, dus je moet natuurlijk wel bijblijven om het verhaal te kunnen snappen.

Mr. & Mrs. Smith van Amazon

Voorheen was het gebruikelijk om series naar het grote doek te brengen door er een film van te maken. Tegenwoordig is het omgekeerde echter net zo gebruikelijk. Er zijn in recente jaren voldoende films geweest waarvan de serie een minstens zo groot succes bleek te zijn, denk bijvoorbeeld aan Das Boot. De volgende film die aan de beurt is, is Mr. & Mrs. Smith. In de film speelden Brad Pitt en Angelina Jolie, toen nog getrouwd met elkaar. In de serie zien we ze niet terug, maar dat maakt de kwaliteit er niet minder om. Je ziet hem op Amazon Prime Video.

Een verhaal uit de zeventiende eeuw

Wil je een wat kortere serie die toch aanspreekt? Dan kan je voor Shogun op Disney+ kiezen. Deze serie is gebaseerd op een boek uit 1975, maar speelt zich af in de zeventiende eeuw. Een Amerikaanse matroos komt in Japan terecht en past zich aan, aan de tijd en de maatschappij waarin hij terechtkomt. Dit samoeraiverhaal past natuurlijk perfect in het aanbod van Disney+. Mocht je dus nog niet zoveel gezien hebben op deze streamingdienst, dan is dit een goede instap om alles te ontdekken.

 

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisement