Connect with us

Sport & Recreatie

Nintendo Switch

Gamen is tegenwoordig zo populair als het maar kan. Iedereen heeft wel een computer waar ze op kunnen gamen, of een PlayStation of Xbox. Ook vroeger was gamen al erg populair bij jongeren. De meeste mensen zullen ook wel weten wat een Nintendo is. De Nintendo DS was een van de populairste apparaten om mee te gamen rond 2008. Daarna is Nintendo een tijdje redelijk onder de radar verdwenen, met de WiiU en de Nintendo 3DS die niet zo populair werden als de Nintendo DS was. Gelukkig is Nintendo terug, sterker dan ooit, met de Nintendo Switch; de competitie voor Playstation en Xbox.

De nieuwe generatie consoles

De Nintendo Switch is Nintendo’s manier om toe te treden tot de nieuwe generatie consoles. Sterker dan al hun eerdere game apparaten, de Nintendo Switch werd uitgebracht en zette Nintendo weer op de kaart. De Nintendo Switch, naast dat het een standaard console was voor videogames, had namelijk nog een extra functie. De Nintendo Switch is namelijk zowel als console als handheld te gebruiken. Je kunt de Nintendo Switch met een schermpje uit de console halen en zo je spellen spelen waar je ook bent. Dit is iets wat andere videogame consoles niet bieden, waardoor Nintendo daarmee direct een grote groep mensen aantrok. In combinatie met een goede interne batterij, kun je urenlang genieten voordat je het weer moet opladen.

Naast standaard spellen heeft Nintendo ook nog hun exclusieve spellen. Nintendo’s spellen zijn namelijk niet op andere consoles verkrijgbaar, maar een groot deel van de andere spellen zijn wel verkrijgbaar op de Nintendo Switch. Hierdoor verstevigd de Nintendo Switch zich in de markt. Ook bied de Nintendo Switch mogelijkheden voor multiplayer, zodat je met je vrienden kan spelen. Een van de voordelen van de Nintendo Switch is dat deze console juist ook gemaakt is om met vrienden bij elkaar te spelen. In tegenstelling tot veel andere consoles maakt Nintendo nog altijd spellen die je fysiek samen kan spelen op de Switch. Hierdoor is de Switch ook een hele familie-vriendelijke spelcomputer. Naast de fysieke multiplayer is er natuurlijk ook nog online multiplayer, dus je kunt ook nog altijd met vrienden in andere plekken spelen.

Ontspannen waar je maar wil

Doordat de Nintendo Switch ook mee te nemen is en je er offline spellen mee kunt spelen is deze het meest geschikt om te ontspannen als je ergens heen gaat. Of je nou in de auto of in het vliegtuig iets leuks wil doen, of gewoon lekker thuis op de bank; de Nintendo Switch is ideaal voor gamers van alle leeftijden.

Heb je misschien een keer zin in een ander spel, waar je je creativiteit kan uitten, of juist monsters kunt verslaan? Probeer anders eens het spel Minecraft. Een spel in een grote, open wereld waar je kunt bouwen wat je wil en met sterke monsters de strijd aan kunt gaan. Lees meer over Minecraft in dit artikel!

 

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisement