Connect with us

Sport & Recreatie

Kruip in de huid van de Ghostbusters

Iedereen heeft wel een keer iets gehoord over Ghostbusters. Een populaire filmserie van vroeger, over een team die op onderzoek uitgaan om geesten en andere entiteiten te vinden en te stoppen. De serie is zelfs nog teruggebracht naar het witte doek in 2016, met moderne effecten en acteurs. Maar het hoeft niet alleen meer als een film te ervaren zijn. Phasmophobia is een multiplayer spel waarin jij en je vrienden naar een verlaten locatie gaan en proberen te ontdekken wat voor entiteit op die plek aan het rondspoken is.

Meeslepende horror

Phasmophobia is een erg meeslepend horrorspel. Phasmophobia betekent ‘intense angst voor geesten’, wat het spel je ook echt niet laat vergeten. In het spel loop je door donkere gebouwen en duistere bossen, op zoek naar hints en details over de entiteit op die locatie. Het doel is om te ontcijferen wat voor entiteit er ronddwaalt, maar dat wordt je niet makkelijk gemaakt. Zo zijn er meer dan tien verschillende entiteiten in het spel en worden er nog altijd steeds meer toegevoegd. Van demonen tot verdwaalde zielen, elke entiteit heeft zijn kenmerken, zijn zwaktes en zijn gevaren. Ben te roekeloos en de entiteit kan je aanvallen, of zelfs opsluiten.

Interactieve angst

Wat Phasmophobia zo meeslepend maakt is hoe het jezelf in het spel plaatst. Zo kun je met je vrienden in het spel praten, maar hoe verder je van elkaar wegloopt, des te zachter je elkaar hoort. Je vrienden zijn alleen niet de enige die jou kunnen horen. Zo kan de entiteit ook op jouw stem afkomen, om jou te grazen te nemen. Om de entiteit te stoppen en te ontmaskeren kun je verschillende spullen gebruiken, zoals zout, heilige kruizen, maar ook camerabeelden. Elke entiteit kan op verschillende manieren herkend worden, maar kan dus ook door verschillende dingen gelokt worden. Zo kan een verkeerde keuze de hele operatie een stuk lastiger maken. Missies volbrengen levert geld op, waarmee je meer spullen kunt kopen om verloren materiaal te compenseren, of om de volgende opdrachten soepeler te laten voorlopen. Of natuurlijk medicatie, want niemand komt een geest tegen zonder daar gek van te worden…

Hoge waardering

Phasmophobia is sinds dat het uitgebracht is in 2020 een enorm succes geweest. Het spel heeft sinds dien al een oorkonde ontvangen voor “Beste Debut Game” en is genomineerd voor de Steam Awards van 2020, waar veel populaire games worden beoordeeld. Het spel wordt vaak beschreven als een van de beste en populairste horrorspellen op Steam sinds dat het uitgebracht is. Voornamelijk veel bekende videogame YouTubers speelde het toen het uitkwam, wat ook veel heeft geholpen met de populariteit.

Steam is een platform waar duizenden verschillende spellen te spelen zijn. Van sportspellen, tot schietspellen, tot zelfs simulatiespellen. Waar je ook naar op zoek bent, op Steam kun je het vinden. Voor veel nieuwe ontwikkelaars is Steam daarom ook erg interessant, zoals de makers van Valheim, een vikingspel gemaakt door een klein bedrijf. Lijkt het je interessant? Lees daar dan in dit artikel meer over.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisement