Connect with us

Sport & Recreatie

Freerunnen door een stad vol zombies

Zombiespellen zijn er tegenwoordig genoeg. Van spellen waar je zombies kapot moet schieten, tot spellen waar je met planten tegen zombies moet vechten. Het zombie-thema is enorm populair in spellen. Maar wat doe je als je achtervolgd wordt door zombies? Ze zijn vaak sloom, onhandig, maar met heel veel tegelijk. Het beste wat je dan kunt doen is wegrennen en ergens op klimmen. Dit is wat centraal staat in het spel Dying Light. Een stad in quarantaine, met zombies overal in de straten, waar je rond moet rennen, gebouwen opklimmen en van de straten afblijven om je missies te voltooien. Maar wat is er gebeurt en waar doe je het voor? Dat en meer, lees je hier.

Welkom in Harran

Harran was een grote, volle stad, vol met leven, totdat er een onbekende ziekte de stad overnam. Mensen kregen hartinfarcten, werden agressief en gingen uiteindelijk dood, maar stonden kort daarna weer op. Nu is het een vernielde stad, vol met zombies en slechts kleine groepen overlevenden. Jij speelt als een agent van buitenaf, die de stad in komt om uit te vinden wat er precies is gebeurt en om belangrijke gegevens die verloren zijn gegaan in de stad terug te vinden. Samen met een van de groepen overlevenden probeer je benodigdheden te vinden en locaties veilig te maken voor mensen die nog in de stad zijn. Door te freerunnen kun je het meeste gevaar ontwijken, maar toch moet je wel zorgen dat je binnen bent voor het donker…

Gevaar in de nacht

Dying Light maakt gebruik van een dag-en-nacht cyclus. Tijdens je missies, of als je gewoon de stad aan het verkennen bent, tikt de tijd langzaam verder. Overdag zijn er vooral maar simpele zombies, langzaam en ongevaarlijk als je van de straat blijft. ’s Nachts is het een heel ander verhaal. Dan komen er grotere, sterkere en gevaarlijkere zombies naar buiten. Als je in de nacht buiten bent moet je proberen uit hun zicht te blijven, want zodra een je ziet, weten ze allemaal waar je bent. Door te rennen en te klimmen kun je ze proberen af te schudden, maar deze zombies kunnen dat ook. Als je buiten bezig bent, ver van huis en het wordt nacht; namens de andere overlevenden wensen we je veel succes.

Ervaring telt mee

Door te vechten en te freerunnen kun je beter worden in die dingen. Zo kun je levels verdienen en betere technieken ontgrendelen voor beide kanten. Zo kun je bijvoorbeeld een zombie die op je af komt in een muur met spijkers duwen, of juist harder slaan met een roestige pijp die je ergens hebt gevonden. Een zombie kun je nog wel mee vechten, maar zodra er meerdere de hoek om komen, dan moet je toch maar wegrennen.

Wil je meer dingen over zombies zien, maar ben je niet zo van het zelf spelen? Misschien is Crunchyroll dan iets voor jou; een razend populair programma met honderden series. Lees er hier snel meer over.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisement