Connect with us

Sport & Recreatie

Tips om je goede voornemens vol te houden

Iedereen heeft ze wel eens gemaakt: goede voornemens voor het nieuwe jaar. Sportscholen zien op 1 januari zwart van de mensen en de dieettips vliegen je om de oren. Helaas houden de meeste mensen hun goede voornemens niet langer dan enkele weken vol. Dit komt vaak doordat ze direct al te veel van zichzelf eisen en geen haalbare doelen opstellen. Toch is het mogelijk om je goede voornemens vol te houden en er nieuwe gewoontes van te maken. Hieronder staan enkele tips die je kunt toepassen op jouw goede voornemens.

Stel doelen die makkelijk haalbaar zijn

Een fout die mensen vaak maken, bij het opstellen van hun goede voornemens, is dat ze onrealistische doelen willen behalen. Hierdoor is de kans om zichzelf teleurstellen groot en niemand raakt gemotiveerd van teleurstellingen. Houdt daarom je goede voornemens realistisch en maak er vooral niet te veel. Verwacht niet van jezelf dat je direct elke dag in de sportschool te vinden bent. Begin met één dag in de week. Doordat het op deze manier makkelijker is om je doelen te behalen, raak je gemakkelijker gemotiveerd om de doelen vol te houden.

Doe het stap voor stap

Mocht je toch wat grotere doelen op je lijstje met goede voornemens hebben staan, deel ze dan op in kleinere stapjes. Begin aan het begin en werk zo steeds verder om uiteindelijk het gehele doel te behalen. Hierdoor wordt het doel overzichtelijker. Er zijn tegenwoordig journals verkrijgbaar die je helpen om je doelen stap voor stap te behalen. Nog een pluspunt van werken in stappen: je kunt jezelf na het voltooien van elke stap belonen! Denk aan nieuwe kleding, het boek dat je al zo lang wilde kopen, of een wellness behandeling.

Vertel anderen over je doelen

Iets wat kan helpen om je gemotiveerd te houden, is door anderen in je omgeving in te lichten over je doelen. Zo kunnen zij je motiveren, wanneer ze merken dat je je doelen uit het oog dreigt te verliezen. Misschien heeft iemand in je omgeving zelfs wel eenzelfde doel op hun lijstje met goede voornemens staan. Zo kunnen jullie samen aan de slag en elkaar motiveren wanneer dat nodig is. Samen doelen behalen is gemakkelijker, en veel leuker, dan in je eentje. Zorg er voor dat het geen wedstrijd wordt; het moet wel leuk blijven.

Houd je resultaten bij

Een goede manier om jezelf te blijven motiveren, is door je goede voornemens op papier te zetten. Eerder werd al een journal genoemd die je helpt om je doelen te behalen, maar je kunt ook zelf aan de slag. Maak een tabel of ander overzicht waarin je je resultaten bij kunt houden. Zo kun je in één oogopslag zien dat je steeds beter wordt in wat je doet. Ook het afvinken van tussenstappen kan motiverend zijn. Deze soort motivatie kan je helpen je goede voornemens vol te houden en er uiteindelijk een gewoonte van te maken.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pasen is een eitje met Paasontbijt van Ontbijtservice Noorderland!

Winkelen

Bewegen is gezond, wees actief

Gezondheid & Welzijn

Gezond afslanken en het resultaat behouden

Gezondheid & Welzijn

Advertisement