Connect with us

Hobby

Speeltuinen veiliger maken

speeltuin

Kunstgras is het instrument om speeltuinen een behoorlijk stuk veiliger te maken. Niet voor niets krijgt kunstgras een steeds prominentere plaats in speeltuinen, op de schoolpleinen en op de speelterreinen van kinderdagverblijven.

Huilbuien

De opmars van kunstgras heeft alles te maken met het veiliger maken van speeltuinen. Kunstgras biedt in dat opzicht dan ook veel voordelen ten opzichte van natuurgras. Kunstgras is ten eerste een behoorlijk stuk zachter dan gewoon gras. Hoeveel? Precies het verschil tussen een harde landing met bloed en huilbuien en een zachte landing met een lach. Veiliger is ook het feit dat kunstgras snel droog is en glijpartijen daardoor zo goed als tot het verleden behoren. Ook dat maakt kunstgras in speeltuinen een behoorlijk stuk veiliger. Het feit dat er geen modder meer aan de schoenen blijft plakken is dan misschien niet meteen veiliger, moeder zal die ontwikkeling wél met gejuich ontvangen. Haar net gedweilde schone vloer is in elk geval veiliger.
In het verlengde van veiliger is kunstgras ook eenvoudiger schoon te maken, bijvoorbeeld als er met drinken geknoeid wordt. Laat je het liggen, dan is de kans op glijpartijen nadrukkelijk aanwezig.

Kaders

Met de verschillende kleuren kunstgras kunnen in het kader van de veiligheid ook extra maatregelen genomen worden. Kunnen kaders in elk geval duidelijk aangegeven worden. Ook bij warmte is kunstgras behalve om te spelen ook geschikt om op te zitten of liggen. Door toevoeging van geel kunstgraszand blijven de matten prima op de plaats en ook dat is wel zo veilig. Door toevoeging van zand blijft het kunstgras bovendien koel. Het veiliger maken van speeltuinen is overigens nog steeds een hot item. Niet alleen omdat steeds meer mensen het voordelen van kunstgras speelveld ontdekken, maar zeker ook vanwege de steeds strenger wordende eisen die aan speeltuinen gesteld worden.

Kunstgras niet te onderscheiden van echt

Huis & Tuin

Advertisement