Connect with us

Sport & Recreatie

Populaire welness resorts in Nederland

Het is algemeen bekend dat regelmatig bewegen goed is voor de gezondheid en zorgt voor een fit lichaam. Naast bewegen is het nemen van je rust echter ook van essentieel belang. Het is goed voor lichaam en geest om een stapje terug te nemen en een dagje rust in te plannen. Wanneer je goed voor jezelf zorgt, zul je gauw genoeg de positieve effecten hiervan merken, zoals minder stress en betere slaap. Verwen jezelf thuis met een warm bad, of kies ervoor om een dagje door te brengen in een van de vele welness resorts in Nederland.

Thermen Bussloo

Thermen Bussloo te Voorst biedt verschillende assortimenten om volledig tot rust te komen. Je kunt ervoor kiezen om enkel een entree voucher te kopen, waarmee je toegang hebt tot de sauna’s en kunt genieten van opgietingen en rituelen. Daarnaast kun je nog kiezen voor een entree voucher inclusief buffet, of een entree voucher inclusief een ontspanningsmassage of gezichtsbehandeling. Wil je langer genieten van de rust en behandelingen? Dan kun je een nachtje in het hotel van Thermen Bussloo boeken; ontspanning gegarandeerd! Om je ervaring compleet te maken, kun je bij je verblijf enkele massages en behandelingen boeken.

Welness Resort Elysium

Elysium te Bleiswijk kent vele sauna’s, restaurants, baden en rustgebieden. Dit welness resort beschikt over maar liefst 29 verschillende sauna’s. Zo zijn er sauna’s voor beginners, waar de temperatuur relatief laag ligt, zodat je langzaam kunt wennen aan de voordelen van de sauna. Ook zijn er sauna’s speciaal voor gevorderden en experts. Deze kennen hogere temperaturen en zijn dus voor degenen die vaker naar de sauna gaan en weten wat ze kunnen verwachten. Temperaturen in de sauna’s voor beginners liggen rond de 50 graden Celsius en die voor experts rond de 85 graden celsius. Voor ieder wat wils!

Welnessresort Zwaluwhoeve

Welnessresort Zwaluwhoeve ligt in Hierden en heeft zo’n zestien verschillende soorten sauna’s. Ben je op zoek naar een andere soort ontspanning dan de sauna, dan kun je bij Zwaluwhoeve kiezen uit verschillende behandelingen en rituelen. Geniet van een hotstone massage, waarbij gebruik wordt gemaakt van warme vulkanische stenen. Deze geven een comfortabele druk en de warmte maakt de spieren soepel en geeft de geest rust. Het boeken van een klankschaalsessie zorgt voor een unieke ervaring. De klanken van de schalen hebben een ontspannende invloed en zijn ideaal voor tijdens een meditatie. Sluit de dag af met het snoezelritueel.

Veluwse Bron

De Veluwse Bron te Emst beschikt over vele sauna’s, waar de temperatuur kan oplopen tot boven de 80 graden celsius. Dit welness resort kent echter ook de zogenaamde Gletsjergrot; het tegenovergestelde van een sauna. Een geweldige manier om af te koelen: de gemiddelde temperatuur ligt hier namelijk op de -8 graden Celsius. Een andere manier om af te koelen tussen bezoeken aan de sauna, is door middel van een dompelbad. Deze baden hebben een temperatuur van 8 graden Celsius wat voor een verkwikkend effect zorgt en je bloed sneller laat stromen.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisement