Connect with us

Computer & Internet

Snel internet

Het lijkt nog maar even geleden maar toch is het al historie dat we achter onze computer zaten met een inbel modem. De krakende geluiden schoten door de woonkamer en je zus werd boos omdat ze de telefoon niet meer kon gebruiken. Toen was het verre van mogelijk om ook maar een film te downloaden op fatsoenlijke kwaliteit. Of je moest je computer een jaar lang aan laten staan. Gelukkig kwamen er al snel verbeteringen zoals internet via de kabel en ADSL. Van de twee laatst genoemde varianten heeft uiteindelijk de kabel toch gewonnen al blijkt ook de rek uit deze vorm van internet te zijn gehaald. steeds meer bedrijven en huishoudens stappen over van reguliere koper bekabeling naar glasvezel bekabeling. Er kleven dan ook veel voordelen aan deze nieuwe vorm van datatransport, daar valt in dit artikel meer over te lezen. Na een stukje algemene informatie zal er meer verteld worden over de voordelen van de glasvezelspecialist.
De invoering van kabelinternet was voor zijn tijd een ware revolutie, het internet werd toegangkelijker en men kreeg de mogelijkheid om serieuze bestanden zoals bijvoorbeeld mp3’s te downloaden. Zeker in dichtbevolkte en welvarende landen zoals bijvoorbeeld Nederland was deze vorm van datatransport erg populair. De klassieke COAX kabel is van koper gemaakt. De kabel was voor zijn tijd een revolutie, het bood namelijk de mogelijkheid om kwalitatief hoogwaardig datatransport aan te bieden met relatief weinig storingen. Het werd dus mogelijk om TV, radio en later ook internet signalen door te sturen zonder een noemenswaardig kwaliteitsverlies. Echter aan elk sprookje komt een eind en dus ook die van de koperen kabel. Het verschil met glasvezel is dat deze Data met de snelheid van het licht kan transporteren, het gevolg is dat internetsnelheid met een vermenigvuldiging van een factor van 25 normaal is geworden.
Er zijn verschillende soorten glasvezel aansluitingen die hieronder kort worden toegelicht:

  • Fiber the node (FTTN): glasvezel tussen grote centrales.
  • Fiber to the curb (FTTC): Dit is een glasvezelkabel die gaat tot het wijk verdeelkastje. Vroeger werd dit ook glasvezelaansluiting genoemd, maar dit veroorzaakte veel verwarring.
  • Fiber to the building (FTTB): Glasvezel tot het gebouw.
  • Fiber to the home/office (FTTH/FTTO): Glasvezel tot aan de meterkast.

Het glasvezelnetwerk van Nederland loopt voor op die van de rest van Europa. Het unieke van het Hollandse netwerk is dat deze vaak tot in de woning loopt waardoor het data verlies beperkt wordt en de kwaliteit van de verbinding omhoog gaat. Wel is het zo dat veel buitengebieden nog niet aangesloten zijn op dit netwerk en de verwachting is dat dit nog vele jaren zal duren. Een aantal goede FTTH of FTTO oplossingen zijn beschikbaar. Brand-Rex is een van de grootste en beste merken op het gebied van glasvezel.

Boost de Productiviteit van uw Bedrijf met Fieber’s Gamma aan Praktische Oplossingen

Computer & Internet

Advertisement