Connect with us

Kunst & Cultuur

Ontdek uw persoonlijke kleur in de expositie iColor

Begin september is in Dutch Design Hotel Artemis in Amsterdam de expositie ‘iColor’ geopend in samenwerking met de kunstgalerie Talent voor Kunst. De kleurrijke expositie toont meer dan 90 werken van 11 exposanten waaronder schilderijen, sculpturen, keramiek, foto’s, kleding, sieraden en meubels: elk met hun uniek verhaal en eigen kleur.
 
“Kleur neemt al sinds mensenheugenis een centrale plek in ons leven in. Zo stond rood in de middeleeuwen voor geweld en zonde. De duivel werd daarom rood afgebeeld en ook werden roodharige vrouwen vaak van hekserij verdacht”, vertelt Huyen Phan, eigenaar van Talent voor Kunst. “Kleuren geven veelal betekenis aan ons leven. We stoppen voor een rood stoplicht en we rijden door bij groen. We weten dat een banaan rijp is als deze geel is.”
 
“Maar kleuren geven ook betekenis aan personen. Ze vertegenwoordigen een pallet aan eigenschappen die ieder mens uniek maken”, legt Indra Schalk uit, mede-eigenaar van de kunstgalerie. Vanuit deze gedachte hebben zij elf enthousiaste kunstenaars geselecteerd om op hun eigenzinnige wijze uiting the geven aan het thema van deze expositie. Niet alleen de inkleuring van de kunstenaars, maar ook de persoonlijke kleur van de bezoekers van Dutch Design Hotel Artemis staat centraal. Met de speciaal ontworpen kleurenkaart nodigt ‘iColor’ iedereen uit om te ontdekken welke kleur hen raakt en wat kleur met hen doet.
 
De kleurrijke expositie ‘iColor’ is dagelijks en kosteloos tot en met 9 december 2013 te zien in de lobby van Dutch Design Hotel Artemis aan het John M. Keynesplein 2 te Amsterdam. De kunstwerken zijn te koop via kunstgalerie Talent voor Kunst op www.talentvoorkunst.nl.

ict ict

Ict Bedrijf op maat

Computer & Internet

Vintage stoelen? Nieuw zijn ze goedkoper en is er meer keus!

Huis & Tuin

Expositie LEER-zaam in Museum Bussemakerhuis

Kunst & Cultuur

Advertisement