Connect with us

Kunst & Cultuur

Expositie LEER-zaam in Museum Bussemakerhuis

Expositie LEER-zaam in Museum Bussemakerhuis, samengesteld door JOYce van Heek
3 juni – 24 augustus 2014

Het is moeilijk om níet onder de indruk te zijn als je ze aan de muur ziet hangen: de wandobjecten van Joyce van Heek. Het zijn grote kunstwerken; lederen huiden, allemaal zorgvuldig met de hand bewerkt. Als het licht door de openingen schijnt, hebben ze een betoverend effect.  
Joyce van Heek (1965) is ontwerper & beeldend kunstenaar met een passie voor leer. Met dit materiaal maakt ze al twintig jaar leer om te dragen, leer om te gebruiken en leer om mee te leven. Ze maakte ook kostuums voor grote theaterproducties van o.a. Joop van de Ende.
In 2010 moest Joyce haar leven middenin het bruisende hart van Amsterdam loslaten en verhuisde ze terug naar Twente: een grote verandering. Het wierp haar terug naar de vraag: wat is de essentie van mijn werk?
Door het leven als LEER-zaam te benaderen, ontdekte ze langzaam maar zeker dat de natuur om haar heen neutraliseert en inspireert. Haar werk maakte daarmee een reusachtige ontwikkeling door. Van kleine objecten van leer, maakte Joyce de stap naar grote wandobjecten: kunstzinnig bewerkte huiden met een monumentaal karakter.
De discussies die soms ontstaan over haar wandobjecten en het gebruik van leer, zijn interessant. We leven in een tijdperk waarin we erg gefocust zijn op dierenbewustzijn: we zoeken ons heil in biologisch eten en vegetarisme en denken dat we goed bezig zijn. Maar gebruiken we niet veel meer van dieren dan alleen het vlees? En staan we eigenlijk nog wel in contact met dieren? Die vragen zelf beantwoorden is óók LEER-zaam.
De expositie LEER-zaam van Joyce van Heek – waarmee ze 20 jaar ondernemerschap viert – is van 3 juni t/m 24 aug. te zien in museum Bussemakerhuis, Ennekerdijk 11, Borne https://www.bussemakerhuis.nl openingstijden dinsdag t/m zondag 13.30-17.00 uur

Tentoonstelling Landwaarts in World Art Delft

Kunst & Cultuur

BSG88 een tentoonstelling met Paula Kouwenhoven, Ann Derkx en Dodog Soeseno

Kunst & Cultuur

expositie expositie

Quiltexpositie in Delden en Borne

Kunst & Cultuur

Advertisement