Connect with us

Huis & Tuin

Vintage stoelen? Nieuw zijn ze goedkoper en is er meer keus!

Als we het over vintage of retro meubelen hebben, denken veel mensen dat het om oude, al of niet gerestaureerde meubelen gaat die vroeger modern waren. Je zou er echter ook nieuwe stoelen in vintage design mee kunnen bedoelen. Wie tijdens zijn zoektocht naar vintage stoelen overweegt om nieuwe stoelen in vintage design te kopen, zal merken dat dat bovendien zijn voordelen heeft.

Hoe beter de staat, hoe duurder

Dat voordeel geldt met name als je nieuwe eetkamerstoelen wilt kopen. Daar heb je toch een wat groter aantal van nodig. Als we kijken welke gebruikte vintage meubelen er beschikbaar zijn dan zullen we merken dat het bijna onmogelijk is om 6 of zelfs 8 identieke eetkamerstoelen te bestellen. Oudere vintage meubelen gaan nu eenmaal in kleinere aantallen. En als we een complete set vinden, reken maar dat we daar zelfs meer dan de hoofdprijs voor moeten betalen. Bovendien moeten we maar accepteren dat gebruikte meubelen niet altijd in onberispelijke staat verkeren. En hoe beter de staat van de stoelen, hoe duurder ze immers zijn.

Nieuwe design stoelenconsilium-keukentafel

Wie aan de eettafel allemaal identieke stoelen wenst zou daarom ook gewoon eens kunnen kijken naar nieuwe design stoeltjes. Er zijn namelijk ontzettend veel eetkamerstoelen in vintage design, en vaak nog heel betaalbaar ook. En er zijn meer voordelen:

  • Je hebt volop keus in kleur
  • Er zijn geen defecten of mankementen
  • De stoelen zijn echt nieuw
  • Je kunt er zoveel krijgen als je wilt
  • Je hebt volop keus in kleuren
  • Je hebt fabrieksgarantie

Dat zijn dus nogal wat voordelen die je niet moet onderschatten. Eetkamerstoelen zijn immers gebruiksvoorwerpen die je intensief gebruikt. Met nieuwe stoelen heb je niet te maken met stoelen die al wat beschadigingen en slijtsporen hebben op het moment dat je ze koopt. Bovendien zijn nieuwe design meubelen, ook die in retro of vintage design, qua ontwerp steeds verder geëvolueerd en worden ze gemaakt volgens de laatste stand der techniek. Ze zouden dus wel eens mooier dan het originele ontwerp kunnen zijn. Verder zijn nieuwe design stoelen veel makkelijker verkrijgbaar. Er zijn talloze winkels en webshops waar je je favoriete eetkamerstoelen heel eenvoudig kunt uitzoeken, bestellen en thuis af kunt laten leveren.

ict ict

Ict Bedrijf op maat

Computer & Internet

Ontdek uw persoonlijke kleur in de expositie iColor

Kunst & Cultuur

Advertisement