Connect with us

Kunst & Cultuur

De beste films van 2019

2019 was een extreem goed jaar voor filmliefhebbers van elk genre. Is het je niet gelukt om alles bij te houden? Geen zorgen, we zetten hier de belangrijkste films van 2019 voor je op een rijtje. Van superheldenfilms tot thrillers: er zit voor iedereen iets tussen.

Ben je na het zien van al deze films toe aan een goed boek? Lees dan hier boeken die je gelezen moet hebben.

Parasite

De eerste Zuid-Koreaanse, niet Engelstalige film die een Oscar voor beste film wist te winnen. De komedie-thriller volgt het leven van een arme familie die langzaamaan een rijke familie weet te infiltreren. Al gauw loopt de situatie volledig uit de hand en moeten de familieleden het opnemen tegen iemand uit het verleden. Een intrigerende en spannende film, en een must-see voor iedereen.

Once Upon a Time in Hollywood

De meest recente Quentin Tarantino film is precies zoals je hem mag verwachten. Met een ongelooflijke cast, bestaande uit onder andere Leonardo DiCaprio, Brad Pitt en Margot Robbie, word je de wereld ingezogen van Hollywood in 1969. De film volgt een acteur en zijn stuntman in verschillende verhaallijnen. Een ode aan Hollywood’s gouden jaren door de ogen van Tarantino. De film werd tien keer genomineerd voor een Oscar en won er twee.

Avengers: Endgame

Voor liefhebbers van superheldenfilms was 2019 sowieso een goed jaar, met films als Captain Marvel, Joker en Spider-Man. De kers op de taart is toch wel Avengers: Endgame. De film dient als slot voor de voorgaande films The Avengers, Avengers: Age of Ultron en Avengers: Infinity War. Een van de duurste films ooit gemaakt, staat de film ook in de top 5 met de hoogste opbrengst. De film is een echte superheldenfilm en de laatste van de reeks. Spannend, grappig en emotioneel: dit is een film voor iedereen, van jong tot oud.

Little Women

Een coming of age film met vrouwen in de hoofdrol, en ook geschreven en geregisseerd door een vrouw. De film met zes Oscarnominaties en één winst gaat over de weg naar zelfstandigheid voor vrouwen in 1868. De cast bestaat onder andere uit Saoirse Ronan, Emma Watson en Meryl Streep. De film ging voor het eerst in première in het Museum of Modern Art in New York en is sindsdien opgenomen in mening top 10 lijst van beste films. Een film die iedereen gezien moet hebben!

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisement