Connect with us

Huis & Tuin

Ledikant of boxspring: wat zijn de verschillen?

Boxsprings staan in steeds meer slaapkamers, maar het is de ledikant die wordt beschouwd als het traditionele bed. Deze bed is dan ook in de meeste slaapkamers te vinden. Boxsprings en ledikanten verschillen dan ook onderling, waarbij elk van de twee eigen voordelen kent. Dit zien we terug in het uiterlijk, maar ook op het gebied van comfort en de ondersteuning. Maar wat zijn precies de voordelen van een boxspring als deze vergeleken wordt met een ledikant? We gaan er nader op in.  

Boxspring vs. ledikant

Een boxspring is letterlijk een ‘box met veren’. We hebben het hier feitelijk over een onderstel, de zogeheten box, op pootjes. In dit onderstel zitten vele springveren, die over de totale breedte van het slaapsysteem voor veerkracht zorgen. Dankzij deze combinatie van een boxspring een matras, krijgt het menselijk lichaam volledige ondersteuning.
Ledikanten zijn op hun beurt weer bedconstructies van een lattenbodem en matras. Door het separaat kunnen kiezen voor de twee onderdelen kan een ledikant naar eigen voorkeur worden samengesteld. Het comfort en de veerkracht van dit slaapsysteem hangt helemaal af van het soort matras en de gekozen lattenbodem.

Voordelen van een boxspring

  • Uitermate comfortabel en gekenmerkt door een hele goede ligcomfort. De dubbele laag vering biedt nog meer gemak.
  • Vanwege de open verenstructuur zorgt een boxspring voor een uitstekende luchtcirculatie én ventilatie.
  • In feite zijn boxsprings geschikt voor alle soorten gebruikers; dit komt door de brede keuze uit bedbodems, matrassen en toppers.
  • Vanwege de hoogte van de boxspring is het stukken makkelijker om in en uit te stappen. Dit is met name handig voor mensen die met fysieke ongemakken te maken hebben.
  • Boxsprings kunnen volledig naar wens worden samengesteld; er is dan ook een ruime keuze uit losse bedbodems, matrassen, hoofdborden en toppers.
  • Uiteraard draagt de luxueuze uitstraling van de boxspring bij aan de sfeer in de slaapkamer

Voordelen van een ledikant

  • In de meeste gevallen goedkoper dan een boxspring.
  • Makkelijk om schoon te maken.
  • Minder massief; neemt daardoor niet veel ruimte in, ook niet in visueel opzicht.

Advertisement