Connect with us

Huis & Tuin

Foto op Hout, milieuvriendelijk en beter

We zijn het gewend, foto’s op papier. Een leuk moment vastleggen, en dan besluiten dat je dit op papier wil hebben. Even een foto bestellen op papier en klaar is Kees.
Probeer eens iets anders. Foto’s op hout. Hieronder enkele feitjes die je misschien van gedachten laat veranderen.

Nadelen van foto’s op papier

Laten we eerlijk zijn, foto’s op papier hebben wel nadelen. We weten allemaal dat papier op lange termijn vermindert. Om dit tegen te gaan moeten we het beschermen met glas, en doen we er een frame omheen. Helaas wordt glas vaak vies en moet je het schoon maken zodat de foto goed zichtbaar blijft. In het ergste geval breekt het glas. De frame kan ook problematisch zijn. Je frame kan afleiden van de foto. Voor de milieubewusten onder ons is het ook belangrijk om te noteren dat foto’s op papier niet milieuvriendelijk zijn.

Voordelen van foto’s op hout

Bij foto’s op hout heb je dit soort problemen niet. Houten foto’s hebben geen glas of frame nodig. Het mooie is dat dit niet degradeert. Het hout krijgt een speciale behandeling waardoor het niet breekt, splintert of qua kwaliteit vermindert. Nadat het geprint is op hout, wordt de foto verzegeld, hierdoor is de foto beschermd. Het is zelfs sterkt genoeg om opgehangen te worden, zonder glas of frame. Bij Print Things krijg je zelfs een opvangsysteem mee gestuurd Hierdoor leidt niets van de foto af! Verder zijn foto’s op hout milieuvriendelijker. Als je iemand bent die milieubewust is en zo groen mogelijk probeert te leven, dan zijn foto’s op hout wellicht een leuke optie voor jou.

Probeer het eens

Verras jezelf of een ander met een foto op hout. Foto’s zijn meer dan een stukje papier. Het zijn herinneringen die je wil delen of bewonderen. Die herinneringen verdienen iets verrassend.

Een woonkamer persoonlijk inrichten

Huis & Tuin

Studentenwoning goedkoop inrichten

Huis & Tuin

Advertisement