Connect with us

Huis & Tuin

Oorzaken van een lek in dubbel-glas

Dubbel-glas draagt bij aan de isolatie van uw huis. Als een lekkage in uw dubbel-glas is ontstaan dan kunt u dat zien doordat er condens is ontstaan tussen de glazen. Dit kan komen doordat de glazen zetter een fout heeft gemaakt met het zetten van het glas. Net als slecht onderhouden kozijnen kunnen een oorzaak zijn van een lekkage. In dat geval moet u zelf opdraaien voor de kosten. Dubbel-glas behoord lang mee te gaan, daarom krijgt u van de glazen specialist ook 10 jaar garantie op dubbel-glas. De glazen behoren namelijk wel tot een jaar of 30 mee te gaan, het is daarom ook niet normaal als uw glas eerder kapot is gegaan. U kunt dan uw dubbel-glas laten vervangen door de specialist.

Glas vervangen

Er zijn meerder redenen om uw glas te vervangen. Het kan zijn dat u nog enkel glas in uw huis heeft zitten, dan is glas vervangen geen verkeerde optie. Dubbel-glas heeft een isolerende werking en er zal minder koud ontsnappen. Is uw dubbel-glas na 34 jaar uiteindelijk kapot gegaan? Dan kunt u het beste een specialist inschakelen die u kan helpen met het installeren van nieuw dubbel-glas. Laat uw kozijnen wel controleren, als die namelijk niet goed onderhouden zijn, dan bestaat er de kans dat het gas in het dubbel-glas kan gaan ontsnappen.

Geïsoleerd glas

Er bestaan meerdere soorten geïsoleerd glas, waaronder dubbel-glas, geïsoleerd glas en HR++ glas. Bij dubbel- en geïsoleerd glas wordt er gas tussen het spouw van de ruiten gespoten om het een betere isolatie waarde te geven. Bij HR++ glas, wordt er ook gas tussen de ruiten gespoten maar dit gas heeft een betere isolerende werking dan het reguliere en het geïsoleerd glas. In de aanschafprijs zit er wel een verschil tussen het reguliere en de HR++ glazen. Maar dat verschil heeft zich ook zo terug verdiend omdat u meer kunt besparen op de stookkosten.

Glasatelier Honebeek: voor authentiek glas in lood

Huis & Tuin

Glasbewassing – tips om uw ruiten te doen blinken!

Huis & Tuin

Driedubbelglas

Huis & Tuin

Advertisement