Connect with us

Huis & Tuin

Driedubbelglas

Driedubbelglas

Het tijdperk van dubbelglas is voorbij, tegenwoordig is er iets beters op de markt: driedubbelglas! Drie dubbelglas, oftewel HR+++ glas is de nieuwste innovatie op het gebied van warmte- en geluidsisolering. Zoals de naam als suggereert wordt bij driedubbelglas een extra glaslaag aan het raam toegevoegd, waardoor er ook extra isoleringslaag ontstaat met stilstaande lucht of edelgas ertussen. Dit heeft als gevolg dat de warmte in huis gelijk kan worden gehouden: met driedubbel glas gaat er nagenoeg geen warmte verloren.

Hoge isolatiewaarde

Wanneer de isolatiewaarde van HR+++ glas vergeleken wordt met de waarde van andere glassoorten, blijkt dat de U-waarde (staat voor de isolatiewaarde van glas) van 2.7 teruggebracht wordt naar 0,5-0,9, wanneer we het vergelijken met normaal dubbelglas. Dit betekent dat u per vierkante meter 14 euro per jaar bespaart.

HR+++ geschikt voor uw woning?

Driedubbelglas wordt momenteel veel toegepast in energiezuinige woningen. Deze huizen zijn ingericht op een zo energieneutrale wijze als mogelijk. HR+++ glas is hiervoor uitermate geschikt: doordat de warmte in huis gelijk blijft, betekent dit een grote daling in stookkosten. Wanneer u wilt weten of HR+++ glas geschikt is voor u, bedenk dan vooraf wat u hoopt te besparen en welke kosten er aan de aanschaf van het glas en de plaatsing zijn verbonden. Daarnaast is het belangrijk u te realiseren of uw huidige ramen (met name de sponningen) geschikt zijn voor HR+++ glas.

Kosten

De kosten voor HR+++ glas zijn gemiddeld €120,00 per vierkante meter. Met 20m2 glas, bespaart u echter al €280 euro per jaar. Wilt u weten of het voor u voordelig is om HR+++ glas te laten plaatsen, neem dan contact op met uw plaatselijke glaszetter. Hier kunnen ze u van deskundig advies voorzien en heeft u ook kans op een besparing van de kosten, oplopend tot wel 40%.

Voordelen

Driedubbelglas is op dit moment nog een meerkost voor uw huis, waar u een weloverwogen beslissing over moet nemen. Toch zijn de voordelen niet te ontkennen: naast een grote besparing op uw stookkosten, is driedubbel glas vrijwel volledig geluidsisolerend en daarnaast zeer milieuvriendelijk. In onze huidige tijd waarin energieprijzen alleen maar stijgen is HR+++ glas zeker het overwegen waard.

Oorzaken van een lek in dubbel-glas

Huis & Tuin

Advertisement