Connect with us

Actueel

Hoe schrijf je een persoonlijke kaart

Verjaardagen, feestdagen, jubileums, bedankjes – zo veel mogelijkheden om een kaartje te sturen en bedrijven als Hallmark blijven met nieuwe kaarten komen. Maar wat doe je als je geen kant-en-klare kaart wil sturen? Hieronder een aantal tips om een persoonlijke kaart te sturen.
Laten we allereerst eens over de tekst beginnen. Het punt waar veel mensen vaak moeite mee hebben.
Wees eerlijk
Zeg wat je bedoeld. Als je moeite hebt de juiste woorden te vinden, probeer dan eens je gevoel te verwoorden. Denk na over wat je voelt en probeer dit te omschrijven. Dit kan een persoonlijk bedankje zijn, maar ook een beterschap of verjaardag kaart.
Verwijs naar de persoon of jullie relatie
Er zijn natuurlijk talloze kaarten te vinden voor elke denkbare gelegenheid. Er wordt iemand geboren, er is iemand jarig en ook mindere berichten als iemand overleden is. Wat veel beter werkt is te verwijzen naar de persoon zelf, of jullie relatie. Iedereen wil zich namelijk graag uniek en begrepen voelen. Dit kan een gebeurtenis zijn, maar ook een gevoel.
Wees kort en bondig
Je verstuurt een kaartje, geen brief. Ga geen hele verhalen ophangen. In een paar regels kun je dezelfde boodschap overbrengen dan in een brief.
Behalve de tekst is natuurlijk de kaart ook belangrijk. De standaard kaarten raak je snel op uitgekeken, ze lijken allemaal op elkaar en het is natuurlijk veel leuker een persoonlijke kaart te ontvangen.
Er zijn talloze websites waar het mogelijk is een kaart te ontwerpen. Of je nu een foto gebruikt of door middel van sjablonen de kaart digitaal ontwerpt. Het leukste is natuurlijk om een zo persoonlijk mogelijke kaart te sturen, mits de situatie dit toelaat. Bij kaarten.nl bijvoorbeeld hebben ze voldoende voorbeelden om inspiratie op te doen. Hartjes motieven met Valentijn, waar je een persoonlijke tekst neerzet. Leuke sjablonen voor bijvoorbeeld een uitnodiging of kerstkaart.
Behalve ontwerpen die kaarten.nl aanlevert kun je zelf foto’s uploaden om hiermee aan de slag te gaan.
De belangrijkste tip die ik kan geven is blijf jezelf. Als je normaliter niet veel poes pas nodig hebt een boodschap over te brengen, houd een kaart dan ook persoonlijk en simpel. De ontvanger kent je immers en zal waarderen dat je meer tijd en energie gestopt hebt in het versturen van een kaart.

Proefschrift printen: Tijd om de puntjes op de i te zetten!

Kunst & Cultuur

Advertisement