Connect with us

Huis & Tuin

Diverse soorten dakkapellen

Als u een dakkapel wilt laten plaatsen zijn er diverse varianten voor u beschikbaar. Het aanschaffen van een dakkapel heeft een paar voordelen. Als u een woning heeft met een schuin afgesneden dak kan dit een groot deel van uw loopruimte weg vagen. Een dakkapel creëert meer ruimte voor u. Ook zal uw huis meerwaarde krijgen na het plaatsen van een dakkapel. Een ander groot voordeel is dat het meer licht binnen laat.

Kunststof dakkapellen

Er zijn verschillende materialen en soorten in het plaatsen van een dakkapel. De eerste is een kunststoffen dakkapel. Deze is overigens niet helemaal gemaakt van kunststof. In meeste gevallen is alleen het buitenste laagje gemaakt van het kunststof en wordt de binnenkant gemaakt van aluminium. Dit zorgt ervoor dat het beter isoleert, waardoor u veel energie kunt besparen. Een groot voordeel van een kunststof dakkapel is dat het onderhoudsvrij is. Het plaatsen van een kunststoffen dakkapel kan meestal in 1 dag en er is veel variatie beschikbaar in kleur , maat en vorm. Hierdoor kunt u makkelijk het door u gewenste resultaat bereiken.

Prefab dakkapellen

Een andere optie zou een prefab dakkapelzijn. Een prefab dakkapel is al klaar gemaakt in de fabriek. Hierdoor is het makkelijk om deze dakkapel snel te plaatsen. Voordat de dakkapel geplaatst kan worden word er een gat uitgemeten. Dit word nauwkeurig gedaan door specialisten. Als alles is uitgemeten en uitgezaagd. Hierna word de dakkapel geplaatst door een hijskraan. Het grootste voordeel aan een prefab dakkapel is dat het snel geplaatst is, waardoor u gelijk diezelfde dag nog kunt genieten van de extra ruimte en lichtinval.

Houten dakkapellen

Ook een houten dakkapel bestaat in de meeste gevallen niet alleen uit hout. De basis is meestal van hout met een kunststoffen afwerking. Bij een houten dakkapel wordt weer goed geïsoleerd. Waardoor u veel energie kunt besparen. In de meeste gevallen is het plaatsen van een houten dakkapel het goedkoopst. Hierdoor kunt u in vergelijking met de andere opties voor dakkapellen dus geld besparen.

Dakkapel laten plaatsen?

Wilt u graag een dakkapel laten plaatsen? Neem dan contact op met een dakkapel specialist bij u in de buurt. Deze zal met u uw wensen bespreken en dit in een op maat gemaakte offerte opsturen.

Dakkapel kopen? De Ins en Outs op een rij.

Huis & Tuin

Klassieke of moderne dakkapel?

Huis & Tuin

Welke Dakkapel kiezen?

Huis & Tuin

Advertisement