Connect with us

Huis & Tuin

Mozaïek tegels en vloertegels

Tegels kunnen voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt en kunnen een goede sfeer geven in de badkamer, keuken of toilet. Het zetten van tegels kan lastig zijn indien je geen ervaring in het plaatsen van tegels hebt. In dit artikel worden elke punten behandeld waar op gelet moet worden bij het plaatsen van mozaïek tegels en vloertegels.

De prijs van de tegels

Er zijn veel verschillende soorten tegels, deze kunnen verschillen in materiaal, grote en dikte. De prijs kan tussen de verschillende soorten tegels erg verschillen. Het is verstandig om een verkoper te vragen naar de verschillende soorten tegels en ook naar de verschillende prijzen hiervan.

Hoeveelheid tegels

Bij tegels moet er vaak per m2 worden betaald en kan het voorkomen dat er te veel vierkante meters wordt afgenomen. Of het kan gebeuren dat enkele tegels breken tijdens het plaatsen. Het is verstandig om na te vragen of ongeopende verpakkingen retour mogen. In veel gevallen biedt de verkoper de mogelijkheid om de ongeopende verpakkingen retour te doen, in dit geval is het niet erg om een paar extra m2 te kopen.

Goed bijpassende tegels

Het is altijd verstandig om tegels te kiezen die goed bij de stijl van de woning passen. In sommige gevallen kunnen zelfs mozaïek tegels interessant zijn. Bij verschillende tegelleveranciers kan er gekeken worden naar tegels die goed bij het huis past. Natuurlijk zijn er voor veel verschillende doeleinden tegels te vinden. In veel gevallen hebben elk een aparte unieke eigenschap. Deze eigenschappen kunnen een doorslag geven in de keuze van een type tegels.
Bij verschillende leveranciers kunnen tegels en mozaïek tegels gekocht worden. Deze leveranciers kunnen grote ketens zijn maar kunnen ook plaatselijke groothandels zijn. Het is verstandig om goed te informeren bij een van de verkopers. Er moet namelijk goed opgelet worden of de tegel wel geschikt is. Zo kan het namelijk zijn dat een bepaalde type vloertegel alleen goed binnen te gebruiken is.

Voorbeelden van IKEA badkamers

Huis & Tuin

Advertisement