Connect with us

Huis & Tuin

Zonnestroom, een goede investering?

Veel mensen denken dat het een hele investering is om zonnepanelen aan te schaffen. Dat is enigszins ook wel waar maar de aankoop som heeft u snel weer terug verdiend. Dit gaat heel snel door het opwekken van stroom uit de zonnestralen die de zonnepanelen opvangen. Nu schijnt de zon niet altijd in Nederland maar zelfs op donkere dagen vangen de panelen licht op. Het licht dat ze opvangen worden ook omgezet in stroom. U kan wel tot 45% van uw energierekening besparen.

Waarom investeren in zonnepanelen?

De prijzen van zonnepanelen zijn redelijk duur maar u snijdt uzelf in de vingers als u niet wilt investeren in zonnepanelen. Het is nu de juiste tijd om te investeren, volgens de president van de Nederlandse bank zijn wij uit de crisis. Tevens krijgt u van de overheid een deel van de aankoop som terug. Dat scheelt allicht in de kosten. Door dat de zonnepanelen zoveel zonnelicht omzetten in stroom betaald u nog maar heel weinig aan uw energiemaatschappij. U kunt wel tot 45% van uw energierekening besparen. Dat is bijna de helft van wat u eerst betaalde. Als u zonnepanelen laat plaatsen dan gaat de waarde van uw huis ook per direct omhoog. Mocht u in de toekomst willen verhuizen dan krijgt u een mooie prijs voor uw huis door de zonnepanelen.

Zonneboiler

Wat u ook kunt nemen als alternatief op de zonnepanelen is de zonneboiler. Een zonneboiler in het kort omschreven maakt gebruik van elektromagnetische straling van de zon dat wordt omgezet in energie. Ook door deze manier van zon energie is dat u ook 45% van uw gas en elektra kosten bespaard. Tevens gaan de panelen een 25 tot 30 jaar mee. Wat de kosten zijn voor een zonneboiler of voor zonnepalen is afhankelijk van welk merk u ze wilt hebben. U kunt geheel vrijblijvend een offerte aanvragen en zo kunt u zien hoeveel u mogelijk kwijt bent voor een dergelijke klus.

Wat is een omvormer voor zonnepanelen?

Huis & Tuin

Advertisement