Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Zijn de resultaten van een ooglaserbehandeling permanent?

Met een populatie waarin veel mensen een bril of contactlenzen dragen is er een stijgende vraag naar ooglaserchirurgie. Daardoor ontstaan er ook steeds meer vragen over deze vorm van chirurgie betreffende de veiligheid van de behandeling, de methoden en of een ooglaserbehandeling permanent is. De vraag of een ooglaserbehandeling voor permanent resultaat zorgt wordt vaak gesteld en daarom bieden wij een uitgebreid antwoord op deze vraag.
Het antwoord zit iets complexer in elkaar dan men waarschijnlijk zal verwachten. Het korte antwoord is dat een goed uitgevoerde LASIK behandeling en ook andere ooglaserbehandelingen voor permanent resultaat zorgt. Toch blijft het antwoord hier niet bij. Het is natuurlijk dat uw ogen door ouderdom achteruit zullen gaan. Dus ook nadat u een ooglaserbehandeling bent ondergaan zullen uw ogen door ouderdom achteruit gaan. De achteruitgang van uw ogen door de jaren heen na een ooglaserbehandeling hebben dus niets te maken met het achteruitgaan van het resultaat van de behandeling, maar is slechts het resultaat van ouderdom dat hoe dan ook zou optreden. Het is dus een verkeerde conclusie als iemand de achteruitgang van het gezichtsvermogen verwijt aan een ooglaserbehandeling die bijvoorbeeld 20 jaar geleden ondergaan is. Ook zonder de behandeling zullen uw ogen achteruit gaan.
Dit is trouwens de reden waarom uw ogen eerst gestabiliseerd moeten zijn alvorens u een behandeling ondergaat. Het is nutteloos om een tiener een ooglaserbehandeling te geven als het gezichtsvermogen in ieder geval nog verder achteruit gaat in de komende jaren. Het is beter om te wachten tot uw ogen 5 jaar stabiel op een bepaalde sterkte blijft hangen alvorens u iets aan uw ogen laat doen. Bij Optical Express worden uw ogen eerst zorgvuldig onderzocht alvorens een behandeling wordt aanbevolen. Mocht het zo zijn dat uw ogen momenteel nog niet toe zijn aan een behandeling, wordt u daarvan op de hoogte gesteld.
Dus samengevat zorgt ooglaserchirurgie voor een permanente verandering. Toch zal ieders gezichtsvermogen door ouderdom achteruit gaan en in dat geval wordt een leesbril aanbevolen.

bril man bril man

Trends in brillen

Mode

De procedure van een ooglaserbehandeling

Gezondheid & Welzijn

Advertisement