Connect with us

Gezondheid & Welzijn

De procedure van een ooglaserbehandeling

Een ooglaserbehandeling is een chirurgische ingreep waarbij de hoornvlies wordt gecorrigeerd middels een laser waardoor licht weer correct het oog binnen valt een scherp zicht bereikt wordt. Er zijn verschillende soorten ooglaserbehandeling waarvan de LASIK behandeling de populairste is. De LASIK procedure bestaat uit meerdere stappen, van vooronderzoek tot nacontrole.

Het vooronderzoek

De LASIK procedure begint eigenlijk al voor de werkelijke behandeling. Voor een behandeling wordt uitgevoerd moet de oogarts uw ogen onderzoeken. De sterkte wordt bepaald en ook wordt er gekeken of er sprake is van aberraties van hogere orde die het effect van een behandeling kan beïnvloeden. Afhankelijk van de uitslag van het onderzoek wordt er een bepaalde behandeling aanbevolen. Vaak wordt de LASIK procedure aanbevolen en af en toe wordt ook een Wavefront LASIK behandeling aanbevolen om aberraties van hogere orde te corrigeren.

De voorbereiding

Als het vooronderzoek gedaan is en voor een normale LASIK procedure wordt gekozen zal de behandeling beginnen met de voorbereiding. Tijdens de voorbereiding kunt u gaan liggen en krijgt u verdovende oogdruppels toegediend. De oogdruppels zorgen ervoor dat u geen pijn voelt tijdens de behandeling. Ook wordt de rest van uw gezicht afgedekt met een steriel doekje en zal de oogchirurg een aantal andere voorbereidingen treffen.

Het creëren van een flapje

Het bovenste gedeelte van uw hoornvlies wordt niet gelaserd en moet na de behandeling als een beschermend laagje functioneren. Dit bovenste gedeelte van de hoornvlies wordt daarom los gemaakt van het oog en daardoor kan de oogchirurg de laserbehandeling uitvoeren op het inwendige hoornvliesweefsel.

Het inwendige hoornvliesweefsel hervormen

Het inwendige hoornvliesweefsel wordt middels een computer geleide laser hervormd. Dit wordt gedaan door de impulsen van een koel laserlicht. Dat de laser aan het werk is kan je merken door het getik van de laserpulsen die worden afgevuurd. Door het werk van de laser wordt astigmatisme, verziendheid en bijziendheid gecorrigeerd.

Afronding van de behandeling

Na het laseren moet de behandeling afgerond worden. Tijdens de afronding wordt het flapje voorzichtig terug gezet op het oog. Dit flapje zal vanzelf weer hechten aan het oog door een natuurlijke genezingsproces.

Nacontrole

Na de behandeling moet de patiënt nog een aantal keer terug komen bij de kliniek voor nacontrole. Zo wordt er gekeken of het genezingsproces goed verloopt en wordt de kans op ooginfecties tot het minimale beperkt.

Zijn de resultaten van een ooglaserbehandeling permanent?

Gezondheid & Welzijn

Advertisement