Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Zoveel koffie drinken per dag is gezond

Zoveel koffie drinken per dag is gezond

Bijna ieder mens houdt wel van een kopje koffie op gezette tijden op de dag. Het is dan ook niet gek dat er veel onderzoek wordt gedaan naar koffie. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar hoeveel koffie drinken en op welk moment gezond is voor een mens. Het antwoord is simpel gezegd 5 kopjes. Er zit echter wel iets meer achter. Daarom dat we hier ook eens dieper ingaan op wat je allemaal moet weten over de gezonde kanten van koffie. Zo kan je er zelf ook het beste uithalen als koffiedrinker.

Matigen is altijd goed

Hoewel 5 koppen koffie op een dag dus heel gezond kan zijn, is het wel belangrijk om te matigen. Dat betekent dus dat je niet in de ochtenduren al 5 koppen voor 10:00 uur achterover slaat. Het is dan namelijk zo dat je in korte tijd wel heel veel op hebt. Sterker nog zelfs vanaf het opstaan tot de lunch al 5 koppen op hebben is iets te veel van het goede. Dit kan zelfs negatieve effecten op je lichaam hebben. Mocht je er echt 5 op een dag drinken? Verdeel ze dan zo veel als mogelijk.

Een toename van hartproblemen

Voor we verder gaan over de ideale hoeveelheid, is het goed om eerst te bekijken wat er gebeurt als je te veel neemt. Dan is het namelijk zo dat je de problemen met het hart al snel kan vergroten. De kans op een hartziekte is meer dan een vijfde groter bij mensen die 6 of meer kopjes koffie per dag drinken. Dat moet je natuurlijk niet hebben. Je wilt juist de voordelen van koffie ervaren. Dus wil je niet meer drinken dan nodig is. Alle reden om daar dus ook voorzichtig mee te zijn als consument.

Het effect van 5 kopjes

Waarom is nu juist het gebruik van 5 kopjes zo geschikt? Uit de onderzoeken blijkt dat er bij 5 kopjes geen langetermijneffecten op het hart en de vaten zichtbaar zijn zoals bij 6 of meer. Dit komt omdat dit de hoeveelheid cafeïne is die een mens goed aankan. Er is onderzocht bij 350 duizend mensen tussen 37 en 73 hoe dit precies werkt. Wanneer je dus goed voor je hart wilt zijn, dan is het belangrijk om daar goed op te letten als je met je koffieconsumptie aan de slag gaat.

Meer genieten van je koffie

Nu je weet hoeveel koffie je kan drinken zonder gelijk door het lint te gaan, is het ook goed om te weten wat nu eigenlijk de beste momenten zijn om koffie te drinken. Het komt erop neer dat je vooral goed bezig bent wanneer je de koffie verdeelt en niet te snel na het opstaan en te kort voor het slapen neemt. Wanneer je dat aanhoudt, dan ben je al een heel eind op weg om nog meer te genieten. Moet je kopjes koffie opgeven? Dan is het slim om ook naar alternatieven hiervoor te kijken als consument.

 

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisement