Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Slimmer en beter met je tijd omgaan: dat wil jij toch ook?

man die rent

Noem eens één probleem van deze moderne tijden? Precies: een gebrek aan tijd. We leven in een maatschappij die wordt gedomineerd door geld. En tijd is geld, zegt men. Dat is natuurlijk niet letterlijk waar. Maar wat wel voor veel van ons geldt, is dat veel valt of staat met hoe effectief we met onze tijd omgaan. Vind jij het af en toe moeilijk om het maximale uit de beschikbare tijd te halen? Of heb je constant het gevoel dat je tijd tekort komt? Lees dan verder.

Hoe time management de afgelopen jaren een nieuwe dimensie kreeg

Time management heeft de afgelopen twee jaar een nieuwe betekenis gekregen voor velen van ons. De corona pandemie heeft hier grotendeels voor gezorgd. Time management hangt nauw samen met je omgeving. Voor veel van ons geldt dat dit eigenlijk altijd duidelijk was. Je deed je werk op routine. Hoe druk het ook was, je wist vaak wel wat je te doen stond. En toen was daar corona dat de hele boel ontwrichte. Werkprocessen verliepen anders, je kon je collega’s veel minder vaak zien en thuiswerken werd de norm. Maar om nu te zeggen dat het qua werk rustiger werd… nee, vaak niet. En dus werd time management voor veel van ons nog belangrijker dan voorheen. Hoe ben jij hiermee om gegaan? Misschien kwam jij ook tot de conclusie dat een en ander voor verbetering vatbaar was.

Viel thuiswerken jou ook zwaar?

Misschien ging thuiswerken jou wel heel erg makkelijk af. Dat kan natuurlijk. Voor sommige mensen is dit precies wat zij nodig hebben. Maar voor anderen betekende thuiswerken dat zij begonnen te worstelen met hun productiviteit. Je hebt niet meer de zekerheid en vastigheid van kantoor. Daarvoor in de plaats komen er tal van afleidingen. Die zijn soms moeilijk te weerstaan. Thuiswerken begon voor veel mensen hartstikke goed: dat gevoel van vrijheid, je tijd goed kunnen indelen, heerlijk. En omdat reistijd ook nog eens ontbrak, kreeg je dagelijks netto veel meer uren tot je beschikking. En toch ben je niet productiever geworden. Klinkt dat bekend? Je bent zeker niet de enige. Misschien is een training thuiswerken wel exact wat je nodig hebt om het beste uit je veranderde situatie te halen.

Over het algemeen beter met je tijd omgaan

Los van waar je werkt: het optimaal benutten van je tijd is natuurlijk altijd belangrijk. Om gedaan te krijgen wat je moet doen. Om te kunnen presteren. Maar ook voor je eigen gevoel. Wanneer je worstelt met je time management zorgt dat er niet alleen voor dat je misschien niet zo presteert zoals je zou willen en kunnen; het brengt ook een hoop onrust. Een gebrek aan tijd zorgt soms voor een hoop werkstress. Dat is geen situatie waar je in wilt zitten. Maar misschien lukt het je niet om hieraan te ontkomen. Niemand kan zorgen voor meer tijd: behalve jijzelf. Hoe? Door beter met je beschikbare tijd om te gaan. Dat kun je leren. Hoe? Bijvoorbeeld door het lezen van deze time management tips. Wedden dat er tips tussen staan die ook jou gaan helpen om succesvol thuis te werken en meer te presteren op kantoor?

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Advertisement