Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Drie soorten Flammkuchen

Wellicht heb je er ooit van gehoord: Flammkuchen. Het is een soort plaatpizza maar dan anders, en het komt uit de Elzas. Je hebt de standaard Duitse Flammkuchen met een bodem van crème fraiche, uien en spekreepjes, maar er zijn ook ontzettend veel andere mogelijkheden. Het deeg is niet hetzelfde als bladerdeeg maar juist een combinatie van bladerdeeg en pizzadeeg. Het lijkt op het deeg van een hartige taart, wat je in dit geval dus gaat beleggen in plaats van vullen. Je kan kant en klare rollen kopen die je kan beleggen, wel zo makkelijk! Hieronder lees je over de verschillende soorten die je kan maken en gaan we er even kort op in

De klassieker

Over de klassieker heb je net al wat gelezen, maar laten we het toch nog even verder toelichten hoe je dit precies maakt. Hiervoor snij je een rode ui, bak je de spekreepjes en verwarm je de oven natuurlijk even voor voor. Vervolgens smeer je het deeg in met een laagje crème fraiche en leg je hier vervolgens de rode ui en de spekreepjes op. Daarna top je het af met wat peper en kan het de oven in!

Zalm voor de liefhebber

Wanneer je van vis houdt, kan het zijn dat je het lekker vindt om er zalm op te doen. Hiervoor moet je zorgen dat je gerookte zalm in huis hebt. Je begint wederom met een laagje crème fraiche en legt er vervolgens groene asperges en halve ringen rode ui op. Daar strooi je vervolgens wat feta overheen en dan bak je de Flammkuchen af. Wanneer je dit hebt gedaan, dan leg je er wat gerookte zalm op en maak je het af met wat verse bieslook. Dit ziet er dan heerlijk uit en is nog ook eens erg smakelijk om op te eten!

Een heerlijke vegetarische optie

Bovenstaande recepten zijn met spekreepjes en zalm, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij liever voor een vegetarisch recept gaat! Dat is geen enkel probleem. Wederom begin je met een laagje crème fraiche. Daarop leg je groene asperges, cherrytomaatjes, rode ui en zongedroogde tomaat. Dit is een heerlijke combinatie, je kan daar natuurlijk nog wat aan toevoegen of juist niet. Het is dan lekker om dit af te toppen met wat peper en wat Parmezaanse kaas, net voordat je het de oven in schuift. Dan wordt het heerlijk één geheel wat je kan gaan opeten.

In een gezond eetpatroon past ook een gerecht zoals Flammkuchen op zijn tijd. Doe er dan vooral extra veel groentes op en dan past het daar prima in. Wil je meer te weten komen over een gezond eetpatroon? Lees dan dit artikel en kom er nog meer over te weten. Zo ga jij gezond het leven door en kan je nog genoeg momenten ook genieten met een borrelplankje.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Advertisement