Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Waarom is citroensap gezond

Citroensap wordt door veel mensen beschreven als ‘gezond’, maar waarom is dat eigenlijk zo? Citroensap biedt verschillende voordelen. Als hele beknopte samenvatting: het zorgt voor een mooie huid, bevat veel vitamine C en helpt bij afvallen.

Antioxidanten

Citroensap bevat veel antioxidanten. Dit zijn de stoffen die helpen het lichaam vrije radicalen te neutraliseren. Ook werken ze tegen huidveroudering. Een anioxidant klinkt misschien vreemd, maar dit is een eenvoudig voorbeeld. Stel je snijd een appel in twee stukken. Laat de appel liggen en deze begint bruin te kleuren. Door invloeden van buitenaf wordt het appeltje aangetast. Maar wat gebeurt er als je de appel even besprenkeld met citroensap? Dan blijft deze mooi op kleur. Het proces van oxideren is tegen gegaan.

Vitaminen en mineralen

Citroenen bevatten van nature veel vitaminen en mineralen. Het kan daarom nooit kwaad om citroensap aan een dieet toe te voegen.

Afvallen

De citroen staat bekend om het versnellen van de stofwisseling. Dit houdt in dat een snellere stofwisseling zorgt voor het verbranden van meer calorieën, zonder dat je daarvoor iets hoeft te doen. Sommige mensen hebben van nature een snelle stofwisseling. Anderen zijn minder voordelig geprogrammeerd door moeder natuur. Een langzame stofwisseling zorgt er ook nog eens voor dat je sneller aankomt. Het stimuleren van de spijsvertering om af te vallen kan dus met citroenen.

Afslankpleisters

Voor iedereen die niet van citroenen houdt zijn er tegenwoordig allerlei oplossingen op de markt. Eén daarvan is de afslankpleister waarin citroen extracten zijn verwerkt. Gedurende de dag worden de citroen extracten door het lichaam opgenomen. Hierdoor profiteer je wel van de voordelen, zonder bijvoorbeeld zuur citroensap te hoeven drinken.
Mocht je graag willen afvallen en zoek je meer informatie? Bezoek dan afslanken-afvallen. Dit is een handige website waarin allerlei dieetproducten zijn beschreven, je vindt er informatie over diëten, handige tips om af te vallen en nog veel meer.

Afvallen met de Fitbit(s) Wilt u afvallen? Fitbit kopen !

Gezondheid & Welzijn

Waarom afvallen met Acai bessen

Gezondheid & Welzijn

Vet verbranden:

Gezondheid & Welzijn

Advertisement