Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Vet verbranden:

“Verlies tot wel 10 kilo Vet iedere 28 dagen, zonder honger te lijden of jezelf te ontzeggen van lekker eten”
Vele mensen lopen rond met de vraag of je ook plaatselijk vet kan verbranden, bijvoorbeeld op buik, billen of benen?
Vet verbranden spreekt bij veel mensen tot de verbeelding.
Maar hoe zit het nu precies met vet verbranden?
Hoe werkt vet verbranden?
“Vetverbranding is een behoorlijk complex (chemisch) proces. Ik zal proberen het zo eenvoudig mogelijk uit te leggen:
“Vanuit je vetweefsel worden vrije vetzuren vrijgemaakt. Deze vrijgekomen vrije vetzuren worden vervolgens vervoert, via je bloed, naar verschillende weefsels in je lichaam. In die weefsels worden de vrije vetzuren, met de hulp van zuurstof, omgezet in energie: deze energie heet adenosine trifosfaat (ATP). Alle cellen in je lichaam hebben deze energie nodig, zoals bijvoorbeeld om spieren te laten samentrekken, adem te halen, je hart te laten kloppen, etcetera”.
“Vet is de energiebron waar we het meest van in ons lichaam hebben. En dat is ook gelijk de reden waarom ons lichaam probeert zoveel mogelijk vet te verbranden”.
“Wanneer je start met bewegen/sporten/trainen duurt het wel eventjes voordat de vetverbranding helemaal op gang komt. Dit kan ongeveer 2 tot 3 minuten duren”.
Maar via welke methode verbrand je dan het meeste vet?
Dit is hoogst waarschijnlijk DE vraag die brandt op ieders lippen!
“In rust zorgen de vrije vetzuren ongeveer voor 90% van alle benodigde energie. De resterende energie die we nodig hebben, halen we uit koolhydraten”.
“Wanneer je gaat trainen/sporten/bewegen, stijgt daarmee energiebehoefte van je lichaam. In verhouding gaat je lichaam dan meer koolhydraten gebruiken, hoewel de hoeveelheid vet die je verbrandt nog wel enigszins stijgt”.
“Bij een bepaalde intensiteit, oftewel de zwaarte van je training, kan de vetverbranding de benodigde energiebehoefte niet meer bijbenen. Dus boven deze intensiteit verbrandt je lichaam alleen nog maar koolhydraten, dus geen vet meer”.
“Veel mensen denken dat een cardiotraining op lage intensiteit de beste manier is om vet te verliezen. Het omslagpunt tussen vet- en koolhydraatverbranding verschilt echter veel tussen mensen”.
“Daarnaast is ook gebleken dat wanneer je regelmatig zeer intensief traint, je ook meer vet verbrandt dan wanneer je minder zwaar traint. Een pittige cardio- of intervaltraining zorgt niet zozeer voor een hoog calorieverbruik tijdens de training, maar verhoogt toch vooral de vetverbranding na de training. Uiteindelijk verbrand je dus meer vet.
Hoe zit het met de plaatselijke probleemgebieden?
“Heel vaak wordt gedacht dat men vet op plaatselijke probleemgebieden kan verliezen door eindeloos oefeningen te doen, waarbij ze de spieren in de betreffende zone trainen. Dit is helaas niet mogelijk”.
“De spieren nemen namelijk de vrije vetzuren op uit het bloed tijdens inspanning en waar deze vrije vetzuren vandaan komen wordt door het lichaam zelf  ‘bepaalt’.”
“Enkele onderzoeken laten zien dat kracht- en cardiotraining op hoge intensiteit vooral vet op en in de buik deed verminderen. Maar de deelnemers aan dit onderzoek trainden echter niet alleen de buikspieren. Lokale vetverbranding door gerichte oefeningen te doen, kan daarmee dus naar het rijk der fabelen worden verwezen.”
“Een krachttraining is simpelweg te intensief om daarbij vetten te kunnen verbranden. Maar ook voor krachttraining geldt dat het de vetverbranding vooral na de training stimuleert. Dit effect kan tot wel twee dagen duren. En op langere termijn neemt ook nog eens de hoeveelheid spiermassa toe. Tijdens rust verbranden spieren meer calorieën, dus de stofwisseling in rust neemt hiermee toe.”
Vet verbranden verhogen door voeding?
“Ons voedingspatroon heeft een grote invloed op de vetverbranding. Normaal gesproken is ons lichaam zuinig met koolhydraten, omdat we hier maar een kleine voorraad van hebben. Wanneer je veel koolhydraten eet, krijgt je lichaam het signaal dat het niet meer zuinig hoeft te doen. Hierdoor gaat je lichaam meer koolhydraten en minder vet verbranden. Om gezond te blijven en goed te kunnen presteren heeft je lichaam alle voedingsstoffen nodig”.
“Ook is trainen op een lege maag niet verstandig. Wanneer je lichaam door haar koolhydraatvoorraad heen is, schakelt ze automatisch over op vetverbranding. Misschien denk je wellicht dat dit juist is wat je wilt, maar je kunt dan echter minder zwaar en doelgericht trainen.”
Ontdek nu De Geheimen Voor Snelle Vetverbranding Zonder Een Dieet Te Volgen, Jezelf Uit Te Hongeren Of Te Jojoën.
Leer de exacte stappen om permanent die overtollige kilo’s kwijt te raken.Op een snelle, simpele, effectieve en gezonde manier, zodat je een fit en strak lichaam krijgt, je energieker voelt dan ooit tevoren én er jonger uitziet.
 
Reviews:
Christien (38 jaar) zegt:
Ik wou dat ik dit boek 10 jaar eerder had gelezen.
Karel (47 jaar) zegt:
Hey Richard,
Jou aanpak is fantastisch ik ben 7,5 afgevallen in de afgelopen 2 maanden, ik ben nog nooit zo dicht bij mijn ideale gewicht van 75 kilo geweest!
Super bedankt!
Sandra (42 jaar) zegt:
Richard, laten we het er op houden dat jou boek eindelijk mij heeft laten zien dat dieeten inderdaad niet werkt. Met de methode in je boek ben ik nu 4,7 kilo afgevallen in 6 weken. Ook veel meer energie gekregen, heerlijk dit!
Linda zegt:
Ik ben iets van 3 weken geleden met je programma en ben tot nu toe 4 kilo afgevallen. Ik merk dat ik beter slaap en beter geconcenrteerd ben op me werk. Ik ben je voor eeuwig dankbaar.
Emma (19 jaar) zegt:
Dit is top!!! ik ben zo blij met de kilo’s die er van af vliegen!!! je mag het best weten horo maar ik zou je graag wel eens willen ontmoeten om je een dikke knuffel te geven!!!!!
Robert (58) zegt:
Ik ben nooit slank geweest maar het begint nu echt op te lijken. Ben nu al 2,5 maand bezig met de tips en ben al 9,5 kilo afgevallen. Wat ik voral handig vond ik dat lijstje met welke suiker en vetten je wel veel kunt eten en welke niet. Het geeft een mooi overzicht.
Fenna zegt:
Afvallen lukte mij al maar die laatste 4 kilo kreeg ik er maar niet af, maar nu heb ik nog maar 1 kilo te gaan en dan ben ik er. Ik ben vastberaden om dit te halen. Het grootste aha moment was dat het emotioneel eten, want ik heb een slechte tijd achter de rug en probeerde dit weg te krijgen met lekker eten, maar nu weet ik wel beter!
Roberto zegt:
Ja wat moet ik zeggen? Laat ik het zo zeggen dat ik nooit echt vertrouwen heb gehad in sonjabakkeren en atkins gedoe. Die mensen vielen wel af maar na enkele maanden hoorde je er iets meer over… ook niet over hun gewicht omdat die waarschijnlijk weet het oude was. Jou methode is anders en heeft mij tot nu toe 15,5 kilo laten verliezen in 5 maanden tijd. Een top prestatie maar dat ik niet gekund zonder jouw motivatie tips!
Keep up the good work!!
Daisy (57 jaar) zegt:
Mijn huid is helemaal gaan stralen door toedoen van die smoothies.
Ik geniet iedere dag van deze overheerlijke smoothies. Ik stop die blender helemaal vol met al het fruit en groente dat ik lekker vind en TADA.
De gehele dag heb ik ook meer energie dan vroeger.
Met de sport tips heb ik dat ook weer opgepakt omdat ik een sport heb gevonden die ik leuk schijn te vinden, de wonderen zijn de wereld nog niet uit zeg ik maar.
Je hebt het beste uit me gehaald met je adviezen en ik raad iedereen aan om de manier van Richard te volgen.
Stijn (35 jaar) zegt:
je hebt mijn wereld op de kop gezet!! door jou manier van diëten lukt het me eindelijk om die eerste 10 kilo eraf te krijgen!!! heb nog een heleboel te doen om te bereiken wat ik wil bereiken maar heb nu weer dat nodige zelfvertrouwen teruggewonnen om eindelijk eens gewicht te verliezen!!! ik bedank je enorm voor je waardevolle adviezen, ik hbe het idee dat ik mensen nu anders naar mij kijken en zelf kijk ik ook al anders naar mezelf!!!
ga zo door richard!!!
Denise (48 jaar) zegt:
Ik raad iedereen dit boek aan. Het boek legt goed uit hoe vetverbranding werkt en hoe je het versnelt.
Na 6 maanden zit ik nu op mijn streefgewicht. Ik was vooral bezig met die laatste kilo’s die er maar niet afgingen maar nu wel.
Ik voel me lekkerder in de vel en ben meer tevreden over mijn lichaam.

Afvallen met de Fitbit(s) Wilt u afvallen? Fitbit kopen !

Gezondheid & Welzijn

Waarom afvallen met Acai bessen

Gezondheid & Welzijn

Waarom is citroensap gezond

Gezondheid & Welzijn

Advertisement