Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Multifocale contactlenzen

Mensen worden ouder, daar kunnen wij helaas niet om heen. Bij ouderdom heb je te maken met slijtage en dat gebeurt ook met uw ogen. Als u de leeftijd van 40 jaar passeert kunt u merken dat u op een gegeven moment minder scherp kan zien van dichtbij. Dit kan u oplossen met een multifocale bril of leesbril, maar nu heb je ook multifocale contactlenzen. Steeds meer mensen hebben leesondersteuning nodig, waardoor er op dit gebied veel onderzoek en productontwikkeling plaatsvind.
Momenteel bestaan er vele kwalitatieve multifocale contactlenzen op de markt, waardoor het weer mogelijk voor mensen om zowel ver als nabij scherp te kunnen zien zonder hulp van een bril.

Hoe werkt een multifocale contactlens?

Multifocale contactlenzen werken met de combinatie van twee sterktes. Namelijk een verte sterkte en een leessterkte. Hierdoor kunt u dus scherp zien van veraf én van dichtbij. Hierbij wordt het oog maximaal gecorrigeerd voor veraf en het andere voor nabij met reguliere enkelvoudige contactlenzen.
Er bestaand meerdere soorten multifocale contactlenzen namelijk, multifocale daglenzen en multifocale maandlenzen.

Het verschil tusen multifocale daglenzen en maandlenzen?

Zit u er aan te denken om multifocale contactlenzen aan te schaffen? Dan is het belangrijk om te weten wat u kunt kopen en wat de verschillen zijn. U heeft de keus om multifocale daglenzen of maandlenzen aan te schaffen. Multifocale maandlenzen zijn verkrijgbaar in 3 of 6 stuks en per lens kunt u een hele maand lang de lenzen gebruiken. Iedere dag onderhoudt u de contactlenzen met lenzenvloeistof.
Multifocale daglenzen daarentegen zijn verkrijgbaar in 30 of 90 stuks en u gebruikt iedere dag een nieuwe lens. U hoeft geen lenzenvloeistof gebruiken omdat u na iedere dag de lens weggooit. Daglenzen zijn hygiënischer voor uw ogen en gezonder. Het prijsverschil valt ook nog eens enorm mee. Als u denkt aan de gezondheid van uw ogen en aan hygiëne dan zijn multifocale daglenzen de beste keus.

Advertisement