Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Zorgen wij wel voor onze ouderen?

Eenzaamheid is iets waar wij aan kunnen doen

Dat Nederland al een aantal jaren aan het vergrijzen is, is voor niemand onbekend. Hierdoor komen er steeds meer ouderen (lees bejaarden) mensen bij. Er wordt niet meer geïnvesteerd in de bejaardenzorg, sterker nog er wordt alleen maar bezuinigd. Misschien wel het grootste gevaar hier van is dat bejaarden steeds eenzamer worden. Dat is iets wat je niemand gunt. Je moet er niet aan denken dat je zelf in een seniorenflat terecht komt en je via een maaltijdservice je eten moet bestellen.  Overigens is dit niet alleen in de grote stad zo, ook in kleinere gemeenten en dorpen zie je de eenzaamheid toenemen.
Aan de andere kant daar zit dan wel weer zijn voordeel aan, je hoeft niet meer zelf te koken en kan in 1 keer voor heel de week in slaan. Ondanks dat lijkt het mij vrij duidelijk dat niemand zit te wachten om alleen voor de buis en het bord op schoot tussen de middag te eten, vlak voor je middagdutje.  Ieder mens heeft behoefte aan een beetje menselijk contact en een gesprek. Ook al gaat dit gesprek over niets of over koetjes en kalfjes. Voorheen kwam de huishoudelijke hulp en dan had men daar een praatje mee. Nu die misschien niet meer of minder komt, ligt er toch een taak voor ons, de internetgeneratie.
Wellicht is het iets om over na te denken en kan je ergens in je drukke agenda een plekje vrijmaken om gewoon eens 1 keer per maand te gaan koken en eten bij jouw opa of oma. Dit zal hem of haar een hoop plezier doen en jou ook! Daarnaast heb je dan gelijk tijd om de maaltijden van de rest van de maand te bestellen via een maaltijdservice zoals, 3bdiner.nl

Advertisement