Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Een total body scan bij Prescan

Afgelopen jaar heb ik de respectabele leeftijd van 66 jaar bereikt. Op mijn verjaardagsfeest vertelde een goede vriend van mij dat hij laatst een Total body scan heeft laten uitvoeren bij Prescan. Dit is een gezondheidskliniek die preventieve onderzoeken voor het lichaam uitvoert.  Zoals de naam van een Total body scan al suggereert word bij dit traject van het gehele lichaam een scan gemaakt. Bij de goede vriend van mij waren een paar kleine dingetjes uit de scan gekomen, hij had bijvoorbeeld een infectie in zijn darmen. Maar deze infectie kon makkelijk worden verholpen door middel van een antibiotica kuur. Op de site van Prescan heb ik mij vervolgens verdiept in wat een Total body scan nou precies inhoudt. Na een intake gesprek was ik er van overtuigd geraakt dat ik een Total body scan moest laten uitvoeren.
Allereerst werd mijn persoonlijke situatie in kaart gebracht, er werd gevraagd naar mijn leefstijl, medisch verleden en de veel voorkomende familiare aandoeningen. Ook werd er nog gevraagd of ik last had van specifieke klachten. Nou had ik de laatste tijd wel wat last gehad met het plassen maar ik dacht eerlijk gezegd dat deze kwaal bij het ouder worden hoorde.
De diagnose van Prescan
Nadat ik de Total body scan had uitgevoerd die uit tal van onderdelen bestond was het natuurlijk spannend om de diagnose van de artsen van Prescan te ontvangen. Toen de arts in uitvoering kwam aanlopen zag ik al dat hij een enigszins bezorgde blik op zijn hoofd had. En ik kreeg direct vermoedens dat er iets aan de hand was, dit vermoeden bleek gegrond want er was bij mij een tumor in de prostaat geconstateerd. Zo’n moment is een donderslag bij heldere hemel en je bent even helemaal van de kaart. Er werd direct een afspraak gemaakt bij het Prostate Center Europe dat samenwerkt met Prescan. Hier werd een behandeling in gang gezet voor het verwijderen van mijn prostaat.   Mijn prostaat is hier succesvol verwijderd en er zijn geen uitzaaiingen geconstateerd. Met dank aan Prescan kon dit dus op tijd worden ontdekt en daar ben ik erg dankbaar voor.

Prescan

Gezondheid & Welzijn

Advertisement